Dünya

Yemenli çocukların eğitim mücadelesi çadırlarda devam ediyor

HACCA, 25 Kasım (Xinhua) Yemen'in kuzeyinde yer alan Hacca eyaletindeki öğrencilerin çoğu normal okula gidemiyor. Normal...

Abone Ol

HACCA, 25 Kasım (Xinhua)

Yemen'in kuzeyinde yer alan Hacca eyaletindeki öğrencilerin çoğu normal okula gidemiyor. Normal okul yerine gittikleri "çadır okulları" çocukların eğitimlerine devam etmelerine yardımcı oluyor ve çocuklara bir miktar güvenlik ve normallik duygusu sağlıyor.

Yemen'in kuzeyinde yer alan Hacca eyaletindeki bir ilkokulda öğrenciler derslik olarak kullanılan bir çadırda ders çalışıyor, 24 Kasım 2021. (Fotoğraf: Mohammed Al-Wafi/Xinhua)
Yemen'in kuzeyinde yer alan Hacca eyaletindeki bir ilkokulda bir öğrenci çok kullanıldığı belli olan ders kitabıyla dersi takip ediyor, 24 Kasım 2021. (Fotoğraf: Mohammed Al-Wafi/Xinhua)
Yemen'in kuzeyinde yer alan Hacca eyaletindeki bir ilkokulda derslik olarak kullanılan bir çadırın önünden bir öğrenci geçiyor, 24 Kasım 2021. (Fotoğraf: Mohammed Al-Wafi/Xinhua)
Yemen'in kuzeyinde yer alan Hacca eyaletindeki bir ilkokulda öğrenciler samandan yapılmış bir sınıfta ders çalışıyor, 24 Kasım 2021. (Fotoğraf: Mohammed Al-Wafi/Xinhua)
Yemen'in kuzeyinde yer alan Hacca eyaletindeki bir ilkokulda çocuklar derslik olarak kullandıkları bir çadırın önünde ayakta duruyor, 24 Kasım 2021. (Fotoğraf: Mohammed Al-Wafi/Xinhua)