ADEN, 26 Ağustos (Xinhua) -- Yemen'deki Husiler, Hizbullah'ın Pazar sabahı İsrail'e düzenlediği roket saldırılarını "büyük ve cesur bir saldırı" olarak nitelendirerek övdü. Husilerin siyasi bürosu tarafından yapılan yazılı açıklamada, Hizbullah'ın bu "güçlü yanıtla" verdiği sözleri ve ettiği tehditleri yerine getirme konusundaki samimiyetini gösterdiği belirtildi. Husilere bağlı medya organları aracılığıyla yayımlanan açıklamada, Hizbullah'ın İsrail topraklarına düzenlediği iddia edilen askeri eylemin, Lübnanlı silahlı grubun kabiliyetini, gücünü ve ilan ettiği niyetlere bağlılığını kanıtladığı vurgulandı. Pazar günü erken saatlerde Hizbullah, komutanı Fuad Şükür'ün geçen ay İsrail'in Beyrut'a düzenlediği bir hava saldırısında öldürülmesine misilleme olarak İsrail'e yüzlerce roket fırlattığını duyurmuştu.

Çin ve Çad ikili ilişkileri stratejik ortaklık seviyesine yükseltti Çin ve Çad ikili ilişkileri stratejik ortaklık seviyesine yükseltti

İsrail ise Hizbullah'ın Lübnan'ın güneyindeki roket rampalarını hedef alan önleyici hava saldırıları düzenlediğini açıklamıştı. Hizbullah ile dayanışma içinde olduklarını ifade eden Husilerin siyasi bürosu, İsrail'e karşılık vermeyi amaçlayan tüm seçenek ve operasyonları desteklediğini dile getirdi. Husiler, İsrail'in son eylemlerine Yemen'den bir yanıt gelmesinin de "kaçınılmaz" olduğunun altını çizdi. Husi grubunun destek açıklaması, İsrail'in Temmuz ayında Yemen'in batısında Husilerin kontrolündeki Hudeyde limanında bulunan petrol depolama tesislerine düzenlediği hava saldırılarının ardından geldi. Bu saldırıların ardından Husiler defalarca İsrail'e misillemede bulunma sözü vermişti.

Kaynak: rss