SANA, 1 Eylül (Xinhua) -- Yemen'deki Husi grubu, Aden Körfezi'nde "Groton" adlı bir kargo gemisine düzenlenen saldırının sorumluluğunu üstlendi. Husi askeri sözcüsü Yahya Sarea, Cumartesi günü gruba ait El-Mesira televizyonunda yayımlanan açıklamasında, "Filistinlileri ve Hamas'ı desteklemek amacıyla, Aden Körfezi'nde İsrail ile bağlantıları bulunan Groton gemisine yönelik bir askeri operasyon düzenledik" ifadelerini kullandı.

BRICS Medya Zirvesi Moskova'da medya liderlerinin katılımıyla başladı BRICS Medya Zirvesi Moskova'da medya liderlerinin katılımıyla başladı

Sözcü, saldırıda bomba yüklü insansız hava araçları ve füzelerin kullanıldığını ve hedeflerin vurulduğunu söyledi. Sarea, bu saldırının Husilerin Ağustos ayında gemiye yönelik düzenlediği ikinci saldırı olduğunu, ilk saldırının 3 Ağustos'ta gerçekleştiğini belirterek, kargo gemilerine yönelik yeni saldırılar konusunda uyarıda bulundu. İngiltere Deniz Ticaret Organizasyonu Cuma günü sosyal medya platformu X'ten yaptığı açıklamada, Yemen'in güneyindeki liman kenti Aden'in 130 deniz mili doğusunda bir kargo gemisine saldırı düzenlendiğine dair bir ihbar aldıklarını bildirmişti. Açıklamada, geminin yakınında iki füzenin patladığı, mürettebatın güvende olduğu ve geminin bir sonraki limana doğru yol aldığı belirtildi.

Kaynak: rss