Dünya

Yemen'deki abluka Sana Hayvanat Bahçesi'ndeki ender leoparların üremesini engelliyor

Arap leoparı, 1996 yılından bu yana Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği tarafından "nesli kritik tehlike altında" olarak listeleniyor. Biyologlar vahşi doğada 200'ün...

Abone Ol

Arap leoparı, 1996 yılından bu yana Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği tarafından "nesli kritik tehlike altında" olarak listeleniyor. Biyologlar vahşi doğada 200'ün altında Arap leoparı olduğunu tahmin ediyor ve bu türün popülasyonu sürekli azalıyor.

Sana Hayvanat Bahçesi Yöneticisi Fouad al-Hersh Perşembe günü Xinhua'ya verdiği demeçte, hayvanat bahçesindeki iki erkek Arap leoparının, uzun süredir dişi eşleri olmadan yaşadığını söyledi. Hayvanat bahçesi, kısa zaman içinde bu leoparlara dişi bulamazsa bu büyük kedilerin soyu sona erecek.

Al-Hersh, "Yetkililerin bir çözüm bularak dışarından birkaç dişi getirebilmesini umuyoruz" diye konuştu. 2014 yılının sonlarında Husi isyancılarının ülkenin kuzeyinde bazı kentlerin kontrolünü el geçirip uluslararası düzeyde tanınan hükümeti başkent Sana dışına sürmesiyle başlayan Yemen'deki iç savaş halen devam ediyor. Suudi Arabistan'ın liderliğindeki koalisyonun, Husilerin kontrolündeki alanlarda uyguladığı katı abluka yüzünden ihracat ve ithalat büyük oranda engelleniyor. Ülkenin büyük darbe alan ekonomisi, 1.600'ün üzerinde hayvanın bulunduğu hayvanat bahçesi için de birçok zorluğu beraberinde getirdi.