Yurt

Yemen'de üzüm hasadı sezonu başladı

Ülkenin en çok gelir getiren ürünlerinden biri olan Yemen üzümleri, sulu ve tatlı olmalarıyla biliniyor. Üzümlerin büyük bir kısmı yerel pazarlarda satılırken, bazılarından is...

Abone Ol

Ülkenin en çok gelir getiren ürünlerinden biri olan Yemen üzümleri, sulu ve tatlı olmalarıyla biliniyor. Üzümlerin büyük bir kısmı yerel pazarlarda satılırken, bazılarından ise ülkenin en önemli ihracat ürünleri arasında bulunan kuru üzüm yapılıyor.

Yemen'in başkenti Sana yakınlarındaki Bani Hushaysh bölgesindeki bir bağda üzüm toplayan Yemenli bir oğlan çocuğu, 4 Eylül 2021. (Fotoğraf: Mohammed Mohammed/Xinhua)
Yemen'in başkenti Sana yakınlarındaki Bani Hushaysh bölgesindeki bir pazarda üzüm satan Yemenli bir çiftçi, 4 Eylül 2021. (Fotoğraf: Mohammed Mohammed/Xinhua)
Yemen'in başkenti Sana yakınlarındaki Bani Hushaysh bölgesindeki bir bağda üzüm toplayan bir çiftçi, 4 Eylül 2021. (Fotoğraf: Mohammed Mohammed/Xinhua)
Yemen'in başkenti Sana yakınlarındaki Bani Hushaysh bölgesindeki bir pazarda üzüm satan Yemenli çiftçiler, 4 Eylül 2021. (Fotoğraf: Mohammed Mohammed/Xinhua)