Çin'in doğusundeki Jiangxi Eyaleti'nde bulunan Jiujiang şehrindeki gerçek zamanlı izleme sistemleri, Yangtze Nehri boyunca şehirlerin çevre için gösterdikleri geniş kapsamlı çabalar dahilinde çevrenin korunmasında önemli bir rol oynuyor.

Jiujiang, Poyang Gölü ile Çin'in en uzun nehri olan Yangtze'nin birleştiği yerde bulunuyor. Gölün yüzölçümünün üçte ikisini ve Yangtze Nehri kıyısının 152 km'sini içeren şehirde, akıllı teknolojilerle su kalitesinin iyileştirilmesi için önemli çabalar harcandı.

Yangtze Ecology and Environment Co., Ltd'in bir yetkilisi olan He Yanqiang, "Buradaki su kalitesinin Yangtze Nehri boyunca aşağıda kalan şehirler üzerinde büyük bir etkisi var" dedi ve atık su boşaltımının çevre korumanın önemli bir parçası olduğunu ekledi.

2018'de China Three Gorges Corporation, Yangtze Nehri'ni korumak için Jiujiang'da gerçek zamanlı izleme sistemleri ile donatılmış bir dizi atık su boşaltım tesisinin kurulmasını içeren bir proje başlattı. Şehir yönetimi de, bölgedeki kanalizasyon sızıntılarını azaltmak amacıyla yeraltı boru ağını yenilemek için bağlantılı bir proje başlattı.

Çin dünyanın en büyük endüstriyel robot pazarı olmaya devam ediyor Çin dünyanın en büyük endüstriyel robot pazarı olmaya devam ediyor

Jiujiang Şehir İdare Bürosu Müdür Yardımcısı Kuang Rongfa, "Yeraltı boru ağlarını tek tek araştırmak için kapalı devre televizyon kullanıyoruz ve tespit edilen sızıntıları tamir ediyoruz," dedi. Jiujiang şu anda, denetleme departmanının şehir genelinde su kalitesini takip etmesini sağlayacak akıllı bir boru ağının inşasını araştırıyor.

Şehrin Pengze ilçesinde, çevre dostu endüstriyel üretimin denetlenmesinde hükümete yardımcı olmak üzere çeşitli yerel işletmelerde gerçek zamanlı bir izleme sisteminin kurulması gibi başka gelişmeler de görülüyor. İlçede bir taş ocağı işleten Jiangxi Changfeng Industrial Co., Ltd, bu sistemden yararlanıyor. Sistem, sıcaklık, nem, PM 2,5, PM 10 ve gürültü gibi yerel çevre etmenleri hakkında gerçek zamanlı veriler sağlayabiliyor.

Şirketin Genel Müdür Yardımcısı Yang Heping, "Herhangi bir değer standardı aşarsa Denetim departmanı bir uyarı alacak" dedi. Yangtze Nehri boyunca uygulanan bilim ve teknoloji çözümleri sayesinde Jiujiang gibi şehirler daha temiz su ve daha sağlıklı bir çevreye sahip olabilecek.

Editör: İRFAN KARSLI