Yaşam

Yaklaşık 5.000 kamyon AB'ye girmek için Belarus sınırında bekliyor

MİNSK, 7 Aralık (Xinhua) Belarus Devlet Sınır Komitesi'ne göre sınırı geçmek için bekleyen kamyonların sayısındaki artışın nedeni, Avrupa kontrol hizmetlerinin nakliye geçişle...

Abone Ol

MİNSK, 7 Aralık (Xinhua) Belarus Devlet Sınır Komitesi'ne göre sınırı geçmek için bekleyen kamyonların sayısındaki artışın nedeni, Avrupa kontrol hizmetlerinin nakliye geçişlerine ilişkin anlaşmalarını yerine getirmemesi. Komite, en sıkıntılı durumun Litvanya sınırında ortaya çıktığını belirterek, bu bölgede 2.260 kamyondan oluşan bir kuyruk meydana geldiğine dikkat çekti.

"Kuznitsa Bialystokskaya" sınır kapısının Polonya tarafından kapatılması nedeniyle Polonya'yla olan çalışır durumdaki sınır kapılarının kapasitesi, üzerinde mutabakata varılan ulaşım miktarının sadece yüzde 70'ini karşılıyor. "Kuznitsa Bialystokskaya", mültecilerin toplandığı "Bruzgi" kontrol noktasına bağlanıyor. 1.470 kamyon, Polonya'ya giriş yapmak için bekliyor. Geri kalan 1.110 kamyon ise Letonya'ya giriş yapmak için kuyrukta bekliyor.

Bu yönde kamyon geçişinde herhangi bir gecikme yaşanmıyordu. Ancak diğer sınır kapılarının kapanmasıyla bazı kamyonlar bu tarafa yöneldi ve sınırdaki kuyruğa takıldı. Belarus'un AB ülkeleriyle olan sınırlarındaki göçmen krizi nedeniyle yük taşımacılığına yönelik sınır kapılarının kapasitesi sınırlı hale geldi. Kamyonlar sınır kontrol noktalarında günlerce kuyrukta beklemek zorunda kalıyor.