Bakanlık verilerine göre, Çin anakarasına doğrudan yabancı yatırım, Ocak ayında fiili kullanımda bir önceki yılın aynı dönemine göre, yüzde 4,6 oranında artarak 91,61 milyar yuana ulaştı. ABD doları cinsinden girişler de bir önceki yılın aynı dönemine göre, yüzde 6,2 oranında artarak 13,47 milyar dolara çıktı.

Fransız Schneider Electric, Shanghai'daki Ar-Ge üssünü genişletti Fransız Schneider Electric, Shanghai'daki Ar-Ge üssünü genişletti

Çin Ticaret Bakanlığı'na göre, hizmet sektöründeki yabancı yatırım Ocak ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre, yüzde 11 oranında artışla 68,46 milyar yuan oldu ve ülkenin toplam DYY'sinin yüzde 74,7'sini oluşturdu. Bu dönemde toptan ve perakende ticaret sektörlerinde DYY bir önceki yılın aynı dönemine göre, yüzde 27,2 oranında artarken, konaklama ve yeme-içme sektörlerinde ise yüzde 71,5 oranında artış görüldü.

Bakanlık, bu yıl karmaşık ve ciddi bir durumla karşı karşıya kalmaya devam eden yabancı yatırım için pazar erişimini genişletmeye devam edeceğini taahhüt etti. Bakanlığa göre Çin, yabancı yatırım için yeni bir negatif listeyi tam olarak uygulayacak ve kısıtlayıcı önlemleri kaldırmaya devam edecek.(1 ABD doları= 6.4 yuan)

Editör: İRFAN KARSLI