Tahliyelerin, Çarşamba günü öğle saatlerinde Batı Bengal- Odisha kıyılarını vurması beklenen Yaas Kasırgası'ndan önce tamamlanması planlanıyor. Hindistan Meteoroloji Departmanı'na (IMD) göre, Paradip şehrinden yaklaşık 390 km ve Odisha eyaletindeki Baleshwar'dan 490 km merkezde bulunan kasırga, yaklaşık 10 km/s hızla ilerliyor.

Hindistan'ın Kalküta şehrinde yaklaşan kasırgaya karşı önlem amacıyla bir mülteci kampına gönderilecek olan evsiz insanların ateşlerini ölçen bir gönüllü, 24 Mayıs 2021. (Fotoğraf: Str/Xinhua)

Kasırganın Çarşamba günü öğle saatlerinde Odisha'nın Balasore şehrinin yakınından Kuzey Odisha-Batı Bengal kıyılarını geçmesi bekleniyor. IMD, kasırganın 3 ile 4 metrelik fırtınalar, 185 km/s'ye kadar çıkan rüzgar hızı ve çok şiddetli yağışlarla etkisini göstermesini bekliyor.

'Yangtze Nehri boyunca ilk şehir'de çekilen drone görüntüleri 'Yangtze Nehri boyunca ilk şehir'de çekilen drone görüntüleri
Hindistan Meteoroloji Departmanı'nın Yaas Kasırgası için yayınladığı uyarının ardından kara bulutlar Jharkhand eyaletinin başkenti Ranchi'nin yakınlarındaki Patratu tepesinin üstünü kaplıyor, 25 Mayıs 2021. (Fotoğraf: Stringer/Xinhua)
Hindistan Meteoroloji Departmanı'nın Yaas Kasırgası için yayınladığı uyarının ardından kara bulutlar Jharkhand eyaletinin başkenti Ranchi'nin yakınlarındaki Patratu tepesinin üstünü kaplıyor, 25 Mayıs 2021. (Fotoğraf: Str/Xinhua)
Hindistan Meteoroloji Departmanı'nın Yaas Kasırgası için yayınladığı uyarının ardından Jharkhand eyaletinin başkenti Ranchi'nin yakınlarındaki boş bir su parkı görülüyor, 25 Mayıs 2021. (Fotoğraf: Str/Xinhua)
25 Mayıs 2021'de çekilen fotoğraf, Hindistan'ın Kalküta şehrinden yaklaşık 200 km uzaklıkta bulunan Digha sahilini gösteriyor. (Fotoğraf: Str/Xinhua)
25 Mayıs 2021'de çekilen fotoğraf, Hindistan'ın Kalküta şehrinden yaklaşık 200 km uzaklıkta bulunan Digha sahilini gösteriyor. (Fotoğraf: Str/Xinhua)

Editör: İRFAN KARSLI