Dünya

Xinjiang'dan geçen Çin-Avrupa yük treni sayısı 2020'de rekor kırdı

Alataw Geçidi'ni kullanan trenlerin sayısı, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 41,8 artarak 2020 yılında 5 bin 27'ye ulaşırken, Horgos sınır kapısından geçen trenlerin...

Abone Ol

Alataw Geçidi'ni kullanan trenlerin sayısı, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 41,8 artarak 2020 yılında 5 bin 27'ye ulaşırken, Horgos sınır kapısından geçen trenlerin sayısı da bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 37 artış gösterdi ve 4 bin 652 oldu.

Şirket kaynakları, daha önce Avrupa'ya hava ve deniz yoluyla taşınan büyük miktarda malın, geçen yıl Çin- Avrupa yük trenleriyle taşınmaya başladığını belirtti.

Yerel demiryolu otoriteleri, Alataw Geçidi ve Horgos sınır kapısının kapasitesini genişletirken, 2020 yılında üretim operasyonunu da optimize etti. Kaynaklar, demiryolu, gümrük, sınır kontrol yetkilileri ile Kazak yetkililer arasındaki düzenli koordinasyon sayesinde, sınırı geçmek için trene gereken sürenin 10 saatten bir saatin altına düştüğünü ifade etti.

Şu anda Alataw Geçidi'nden geçen 22 hat, Almanya ve Polonya dahil 13 ülkeye ulaşırken, Horgos sınır kapısından geçen 16 hat Özbekistan dahil 10'dan fazla ülkeye gidiyor.