Dünya

Xinjiang'da tahıl hasadı rekor kıracak

İlçeye bağlı Jiangbulake köyünün Parti Sekreter Yardımcısı Huang Yueyun, bu yılın buğday hasadına dayanarak köyde ortalama hane halkı gelirinin 30 bin yuana (4 bin 635 ABD dol...

Abone Ol

İlçeye bağlı Jiangbulake köyünün Parti Sekreter Yardımcısı Huang Yueyun, bu yılın buğday hasadına dayanarak köyde ortalama hane halkı gelirinin 30 bin yuana (4 bin 635 ABD doları) ulaşmasının beklendiğini söyledi. Huang, hasat manzaralarının köye ün kazandırdığını, yurtiçi ve yurtdışından turist çektiğini ve bunun bölge halkı için yeni bir gelir kapısı oluşturduğunu söyledi.

Jiangbulake köyü sakinlerinden Shi Fende, biçerdöverden kamyonuna buğday taşırken "Bu yılki buğday taneleri nispeten yuvarlak; bu da satış için iyidir" dedi. Shi, ailesinin bu yıl 70 mu'dan (yaklaşık 4,7 hektar) fazla alanda buğday ektiğini, mu başına 200 kilogram mahsul elde ettiğini ve bunun geçen yılın hasadından daha iyi olduğunu söyledi.

Quitai Tarım ve Kırsal İşler Departmanı'na göre, bu yıl ilçedeki tahıl ekim alanları 1 milyon mu'ya ulaşırken toplam üretim miktarı da geçen yıla göre daha iyi oldu ve 475 bin tona yükseldi. Bölgenin tarım ve kırsal işler departmanına göre bu yıl, Xinjiang'ın yazlık tahıl ekim alanları bir önceki yıla kıyasla yüzde 6,2 artışla 17 milyon mu'ya ulaştı. Bu yılki tahıl üretiminin ise bir önceki yıla göre yüzde 7,7 artışla 6,3 milyon tona ulaşması bekleniyor.