Alatav Geçidi'nden bu yıl 1500 Çin-Avrupa yük treni geçti. Bu rakama 2020 yılındakinden 42 gün önce ulaşıldığı belirtildi. Alatav Sınır Kapısı Gümrük İdaresi'nden Li Hongfeng isimli yetkili, geçen hafta Almanya'nın Sassnitz kentinden gelen ve otomobil yedek parçaları, mühendislik ekipmanları, mobilyalar ve diğer ürünlerle yüklü bir trenin, bu yıl kara limanından geçen 1500'üncü Çin-Avrupa yük treni olduğunu bildirdi.

Çin ve Nijerya ikili ilişkileri kapsamlı stratejik ortaklık seviyesine yükseltti Çin ve Nijerya ikili ilişkileri kapsamlı stratejik ortaklık seviyesine yükseltti

Kovid-19 pandemisi döneminde hava ve deniz taşımacılığının sınırlı olması nedeniyle yük trenleri, uluslararası sanayi ve tedarik zincirlerinin istikrara kavuşmasında önemli rol oynadı. Alatav Gümrük İdaresi, gümrük muayenesi verimliliğini artırmak ve geçişi hızlandırmak adına kağıtsız gümrük işlemlerini uygulamaya koydu.

Alatav Geçidi, Çin-Avrupa yük treni hizmetini 2011 yılında başlattı. Bugün, Alatav'dan geçen toplam 22 güzergah, Almanya ve Polonya'nın da aralarında bulunduğu 13 ülkeye ulaşıyor. Trenlerin taşıdığı ithal mallar arasında otomobil, oto yedek parçaları, kereste ve pamuk ipliği bulunurken, ihraç ürünler arasında ise ev aletleri ve günlük ihtiyaç maddeleri yer alıyor.

Editör: İRFAN KARSLI