Altun Dağı Ulusal Doğa Koruma Alanı'nın yönetiminden sorumlu yetkililerden Xu Donghua'ya göre, doğa koruma alanında geçen ay bir keşif gezisi başlatan bilim insanları, bu yaz koruma alanına giren Tibet dişi antiloplarının sayısının geçen yıla göre 5.000 artarak yaklaşık 35.000'i bulduğunu gösteren saha gözlemi yoluyla bu tahminde bulundu.

Xu, antilopların yaklaşık yüzde 25'inin hamile olduğunu ekledi. Tibet antilopları çoğunlukla Tibet Özerk Bölgesi, Qinghai eyaleti ve Xinjiang'da bulunuyor. Tür, Çin'de en üst düzey devlet koruması altında. Keşif ekibi; doğa koruma alanının yönetiminden, Çin Bilimler Akademisi'nin Kuzeybatı Plato Biyolojisi Enstitüsü'nden ve diğer kurumlardan gelen 21 üyeden oluşuyor.

Çin'in Wuhan kentinden Türkiye'ye yolcu uçuşu yeniden başlıyor Çin'in Wuhan kentinden Türkiye'ye yolcu uçuşu yeniden başlıyor

Xu, keşif programının beş yıl sürmesinin planlandığını ve bu süre zarfında bilim insanlarının koruma alanındaki nesli tükenmekte olan türler ve habitatları için araştırma yaparak istatistikler derleyeceklerini söyledi. 45.000 kilometrekarelik bir alanı kaplayan ve Xinjiang, Tibet, Qinghai ve Gansu'nun kesiştiği noktada yer alan Altun Dağı Ulusal Doğa Koruma Alanı, çok çeşitli nadir hayvanlara ev sahipliği yapıyor.

Editör: İRFAN KARSLI