Ödül kazanan fotoğrafın odağında, Beyrut limanında en az 200 kişinin ölümüne ve 6.000'den fazla kişinin yaralanmasına yol açan 4 Ağustos 2020'deki patlamanın ardından St. George Hastanesi'nde üç bebeği kurtaran Lübnanlı hemşire Pamela Zeinoun bulunuyor.

Xinhua'ya ödül getiren fotoğrafı çeken Bilal Jawish bu fotoğrafta, başkentin büyük bölümünü yerle bir eden patlamanın ardından gördüğü kan, yıkım ve ölüm kareleri arasında olumlu bir anı yakalamaya çalıştığını söyledi. Xinhua'ya fotoğrafla ilgili duygularını anlatan Jawish, "Fotoğrafla ilgili güzel olan şey, o an, korkunç patlamanın ardından kasvetli ve kanlı bir ölüm sahnesi hakimken Pamela'nın bebekleri kurtarması ve yaşamalarını istemesiydi" dedi. "Beyrut İnsanlık Ödülü" fikri, Haziran ayında, Lübnan'ın eski Enformasyon Bakanı Manal Abdel Samad tarafından Beyrut'taki yıkıcı patlamada kaybedilenleri anmak için Arap Enformasyon Bakanları Konseyi'nin gündemine getirilmişti.

Ödülün amacı bölgede, yaşanan patlamanın ardından verilen insani tepkileri; görsel, yazılı, işitsel veya dijital formatta en iyi şekilde anlatan gazetecilik çalışmalarını öne çıkarmak.En iyi televizyon haberi, en iyi yazılmış makale, en iyi fotoğraf illüstrasyonu, en iyi belgesel ve en iyi radyo haberi olmak üzere beş kategoride ödül verildi. Kazananlar, ödüllerini bu ay sonunda Irak'ın başkenti Bağdat'ta alacak.

Litvanya Cumhurbaşkanı: Kontrolsüz göç ulusal güvenlik sorunu Litvanya Cumhurbaşkanı: Kontrolsüz göç ulusal güvenlik sorunu

Editör: İRFAN KARSLI