Fu Hua iki tarafın yapay zeka ve diğer alanlardaki işbirliğini genişletmesini ve Dünya Medya Zirvesi çerçevesinde işbirliğini artırmasını umduğunu söyledi. 

LONDRA, 17 Haziran (Xinhua) -- Xinhua Haber Ajansı Başkanı Fu Hua ve İngiliz PA Medya Grubu İcra Kurulu Başkanı Emily Shelley ikili işbirliğinin derinleştirilmesine ilişkin bir mutabakat zaptı imzaladı. Pazartesi günü İngiltere'nin başkenti Londra'da Shelley ile bir araya gelen Fu, PA Medya Grubu'nun Xinhua'nın her zaman önemli bir ortağı olduğunu ve iki tarafın fotoğraf ajans hizmeti gibi alanlarda verimli bir işbirliği yaptığını söyledi.

Microsoft, İtalya'da yapay zeka ve bulut tabanlı veri merkezleri için 4,3 milyar euro yatırım yapacak Microsoft, İtalya'da yapay zeka ve bulut tabanlı veri merkezleri için 4,3 milyar euro yatırım yapacak

Fu iki tarafın fikir alışverişini güçlendirmesi, Çin-İngiltere fikir alışverişi ve işbirliğine dair iyi hikayeleri birlikte anlatması, yapay zeka ve diğer alanlardaki işbirliğini mevcut temelde genişletmesi ve Dünya Medya Zirvesi çerçevesinde işbirliğini artırması umudunu dile getirdi. Fu'nun ziyaretini sıcak bir şekilde karşılayan Shelley, PA Medya Grubu ile Xinhua arasındaki işbirliğinin kayda değer sonuçlar verdiğini ve Xinhua'nın yapay zeka, sosyal medya ve diğer alanlarda etkileyici başarılar elde ettiğini söyledi. Shelley ayrıca PA Medya Grubu'nun mevcut işbirliği temelinde Xinhua ile ortaklığı geliştirmeyi sabırsızlıkla beklediğini de sözlerine ekledi. Fu aynı gün Reuters'in Londra'daki bürosunu da ziyaret etti.

Editör: Şeymanur Erbay