Çin

Xinhua Haber Ajansı, Çin'in tarihi dönüşümünü anlatan fotoğraf sergisi açtı

Abone Ol

BEİJİNG, 26 Eylül (Xinhua) -- Çin'in ulusal haber ajansı Xinhua, ülkenin son yıllardaki tarihi dönüşümünü belgeleyen bir fotoğraf sergisi açtı. Sergi, Çin Halk Cumhuriyeti'nin 75. kuruluş yıldönümünün kutlanacağı 1 Ekim'den birkaç gün önce Perşembe günü Beijing'deki Ulusal Finans Bilgi Merkezi'nde açıldı. Sergide, ülkedeki en büyük fotoğraf arşivine sahip Xinhua'da kayıtlı 10 milyondan fazla görüntü arasından seçilen ve farklı tarihsel dönemleri kapsayan yaklaşık 500 fotoğraf yer alıyor.

Xinhua Haber Ajansı Başkanı Fu Hua, ajansın zamanın özünü görüntülerle yansıtma ve parti ve halk için tarihi olayları kaydetme sorumluluğuyla hareket ettiğini söyledi. Fu, toplumsal değişimleri gazetecilik perspektifiyle yansıtan serginin, ulusal ve kolektif hafızanın tarihte yerini alan parçalarını bir araya getirdiğini belirtti. Fu, "Sergi, ulusun görkemli kalkınma yolculuğunu ve refaha doğru yürüyüşünü belgeliyor" ifadelerini kullandı.

Fu ayrıca, "Yeni yolculukta, güçlü bir Çin'in inşası ve ulusal yeniden canlanmanın ilerletilmesine katkıda bulunmak amacıyla kalemlerimizi ve merceklerimizi kullanarak, medya meslektaşlarımız ve ilgili kuruluşlarla işbirliğimizi sürdüreceğiz" dedi. Beijing'deki ana serginin yanı sıra ülke genelinde çeşitli yan sergiler de düzenlenecek.