2024 Çin Uluslararası Hizmet Ticareti Fuarı'nda sergilenen geleneksel eserler ilgi odağı oldu 2024 Çin Uluslararası Hizmet Ticareti Fuarı'nda sergilenen geleneksel eserler ilgi odağı oldu

BEİJİNG, 28 Ağustos (Xinhua) -- Xinhua Haber Ajansı'nın üst düzey düşünce kuruluşu Xinhua Enstitüsü tarafından hazırlanan "Sporda Güç Merkezi Olmaya Giden Yol: Xi Jinping'in Sporla İlgili Önemli Söylemlerinin Değeri ve İlham Gücü" başlıklı rapor Salı günü yayımlandı. Xi'nin sporla ilgili önemli söylemlerinin temel kavramlarını kapsamlı şekilde ortaya koyan dört bölümlü rapor, Çin sporunun başarılarını özetleyerek günümüzdeki önemini ve küresel etkisini gözler önüne seriyor. Raporun açıklandığı törende konuşan Xinhua Haber Ajansı Başkanı ve Xinhua Enstitüsü Akademik Komite Başkanı Fu Hua, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping'in Çin ulusunun yeniden canlanma stratejik perspektifinden hareketle spor konusunda bir dizi önemli açıklama yaptığını ve Çin'in spor alanında hedeflediği yüksek kaliteli gelişimi ilerletmek için temel kılavuzlar sağladığını söyledi. Fu, raporun "Çin'in güçlü bir spor ülkesi olarak gelişimini destekleyen bilimsel teorik çerçevenin yenilikçi bir yorumunu sunduğunu" belirtti.

 

"Sporda Güç Merkezi Olmaya Giden Yol: Xi Jinping'in Sporla İlgili Önemli Söylemlerinin Değeri ve İlham Gücü" başlıklı rapor Beijing'de yayımlandı, 27 Ağustos 2024. (Fotoğraf: Jin Liangkuai/Xinhua)

Xi'nin spor konusundaki fikirlerinin küresel etkisini vurgulayan raporda, Çin'in modernleşme ve spor geliştirme modelinin diğer ülke ve bölgeler için referans oluşturduğu vurgulanıyor. 

"Sporda Güç Merkezi Olmaya Giden Yol: Xi Jinping'in Sporla İlgili Önemli Söylemlerinin Değeri ve İlham Gücü" başlıklı rapor Beijing'de yayımlandı, 27 Ağustos 2024. (Fotoğraf: Chen Yehua/Xinhua)

Çin Spor Genel İdaresi Direktörü Gao Zhidan raporun, Xi'nin sporla ilgili önemli söylemlerini sistematik şekilde ele aldığını ve Çin'i yeni dönemde sporun küresel bir güç merkezine dönüştürme strateji ve yöntemlerini derinlemesine incelediğini söyledi. Çin'in ulusal üst düzey düşünce kuruluşları arasında medya temelli tek düşünce kuruluşu Xinhua Enstitüsü özellikle kamu politikası ve uluslararası politika araştırmaları üzerine çalışıyor. Xinhua Haber Ajansı'nın ev sahipliğindeki törene Spor Genel İdaresi, Olimpiyat şampiyonları, spor topluluğu, uzmanlar, akademisyenler, medya ve düşünce kuruluşunun proje ekibi üyelerinden yaklaşık 100 temsilci katıldı. 

Kaynak: rss