MOSKOVA, 14 Eylül (Xinhua) -- Xinhua Haber Ajansı Başkanı Fu Hua, Cuma günü Rusya'nın başkenti Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Basın Sekreteri Dmitriy Peskov ve Rossiyskaya Gazeta Genel Direktörü Pavel Negoitsa ile ayrı ayrı görüştü.

ASEAN ülkeleri bölgesel ticareti geliştirmek üzere Laos'ta toplandı ASEAN ülkeleri bölgesel ticareti geliştirmek üzere Laos'ta toplandı

Fu, Peskov'la görüşmesinde Çin'in devlet haber ajansı olan Xinhua'nın Çin-Rusya ilişkilerinin sürekli ve sağlıklı gelişimi için olumlu kamuoyu ortamı oluşturmaya kararlı olduğunu söyledi.

Fu, Xinhua'nın yıllar içinde Rusya'nın ana akım medya kuruluşlarıyla birçok alanda tatbiki ve dostane işbirliği yürüterek Çin-Rusya ilişkilerinin istikrarlı ve uzun vadeli gelişimini teşvikte benzersiz bir rol oynadığını kaydetti.

Fu, Xinhua'nın Rus medya ortaklarıyla dostane fikir alışverişlerini güçlendirmeye devam edeceğini ve Kazan'da düzenlenecek BRICS Zirvesi'ni aktif şekilde takip edeceğini sözlerine ekledi.

Xinhua Haber Ajansı Başkanı Fu Hua, Rusya'nın başkenti Moskova'da Rossiyskaya Gazeta Genel Direktörü Pavel Negoitsa ile bir araya geldi, 13 Eylül 2024. (Fotoğraf: Bai Xueqi/Xinhua)

Fu, Negoitsa'yla olan görüşmesinde Rossiyskaya Gazeta'nın Xinhua'nın eski dostu olduğunu ve Xinhua'nın bu gazeteyle olan dostluk ilişkisine her zaman çok değer verdiğini ifade etti.

2024'ün Çin ile Rusya arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 75. yıldönümü olduğunu hatırlatan Fu, Xinhua'nın bu vesileyle haber alışverişi ve medyada yapay zeka kullanımı gibi alanlarda Rossiyskaya Gazeta ile daha fazla işbirliği yapmaya ve bu işbirliğini derinleştirmeye istekli olduğunu söyledi.

Peskov ise, uzun süredir Rusya Devlet Başkanlığı Basın Ofisi ve Rus medyasıyla ilişkilerin geliştirilmesine odaklanan Xinhua'yı takdir ettiğini belirtti. Gazetecilik alanındaki işbirliğinin, ikili ilişkiler ve kültürel etkileşimlerin ilerletilmesi açısından kritik öneme sahip olduğunu vurgulayan Peskov, Rus tarafının Xinhua ile iyi işbirliklerini sürdürmesi konusunda ana akım Rus medyasını desteklediğini ve teşvik ettiğini sözlerine ekledi.

Fu'nun ziyaretinden memnuniyet duyduğunu ifade eden Negoitsa, Rossiyskaya Gazeta ile Xinhua arasındaki işbirliğine dayalı ilişkinin, zamana yenik düşmediğini belirterek iki taraf arasındaki tatbiki işbirliğini daha da ileriye taşımaya istekli olduklarını ifade etti.

Kaynak: rss