MOSKOVA, 16 Eylül (Xinhua) -- Xinhua Haber Ajansı Başkanı Fu Hua, Pazar günü Moskova'da Rusya'nın TASS Haber Ajansı Genel Müdürü Andrey Kondraşov ile bir araya geldi.

Fu, 120. kuruluş yıldönümü ve BRICS Medya Zirvesi'ne yaptığı başarılı ev sahipliği dolayısıyla TASS Haber Ajansı'nı kutladı. Xinhua ve TASS arasındaki geniş işbirliği potansiyeline dikkat çeken Fu, her iki tarafın da haber ve teknoloji alışverişi ve karşılık ziyaretler konusundaki işbirliğini genişletmelerini umduğunu söyledi.

Fu, Xinhua'nın küresel medya ortamında daha fazla pozitif enerjiye sahip seslerin duyurulması için TASS ile birlikte çalışmaya hazır olduğunu ifade etti.

Kondraşov ise BRICS Medya Zirvesi'ne ev sahipliği yapma konusunda TASS'a verdiği güçlü destek için Xinhua'ya teşekkür etti. TASS ve Xinhua arasında uzun süredir devam eden dostane bağlar olduğunu hatırlatan Kondraşov, iki ajans arasındaki yakın irtibatı sürdürme ve daha iyi sonuçlar elde etmek için işbirliği mekanizmalarını genişletme isteğini dile getirdi.

Filipinler'i kasırgalar vurdu: En az 20 ölü, 14 kayıp Filipinler'i kasırgalar vurdu: En az 20 ölü, 14 kayıp

Fu, TASS'ın daveti üzerine Cumartesi akşamı ajansın 120. yıldönümü kutlamasına katıldı. 

Kaynak: rss