Çin, Güz Ortası Festivali'ne hazırlanıyor Çin, Güz Ortası Festivali'ne hazırlanıyor

BEİJİNG, 10 Eylül (Xinhua) -- Xinhua Haber Ajansı Başkanı Fu Hua Çin'in başkenti Beijing'de Kongo Demokratik Cumhuriyeti Haber Ajansı Genel Müdürü Bienvenu-Marie Bakumanya ile bir araya geldi. Fu Pazartesi günü gerçekleşen görüşmede Beijing'de düzenlenen 2024 Çin-Afrika İşbirliği Forumu Zirvesi'nin büyük bir başarıyla gerçekleştirildiğini ve Çin-Afrika ilişkilerinin, yeni dönemde her türlü koşulda geçerli ve ortak geleceğe sahip bir Çin-Afrika topluluğu düzeyine yükseldiğini vurguladı.

Xinhua'nın Demokratik Kongo Cumhuriyeti ve Afrika'daki gelişmeleri haberleştirmeye büyük önem verdiğini belirten Fu, Afrika'daki medya kuruluşlarıyla işbirliği yapmaya hazır olduklarını ifade etti. Fu, Xinhua'nın, Çin-Afrika modernleşmesinin ilham verici hikayelerini dünyaya duyurmayı, Küresel Güney'in uluslararası söylem sisteminin inşasına katkı sağlamayı ve Çin-Afrika dayanışması ve işbirliğinin derinleşmesine destek vermeyi amaçladığını vurguladı.

Bakumanya ise medya işbirliğinin Afrika-Çin ilişkilerinde önemli bir rol oynadığını belirterek, iki haber ajansının teknoloji ve personel eğitimi gibi alanlarda işbirliğini güçlendirmesi ve Afrika halkları ve Çin halkı arasındaki karşılıklı anlayışı ilerletmek amacıyla birlikte çalışma yürütmesi temennisini dile getirdi.

Kaynak: rss