2024 Çin Uluslararası İthalat Fuarı'na 70'ten fazla ülke ve kuruluş katılacak 2024 Çin Uluslararası İthalat Fuarı'na 70'ten fazla ülke ve kuruluş katılacak

BEİJİNG, 4 Temmuz (Xinhua) -- Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Shanghai İşbirliği Örgütü (SCO) üyelerini doğru yolda ilerlemeye, dayanışma ve karşılıklı güveni artırmaya çağırdı. Xi, Salı günü video aracılığıyla katıldığı Shanghai İşbirliği Örgütü zirvesinde söz konusu açıklamayı yaptı. Cumhurbaşkanı, Shanghai İşbirliği Örgütü üyelerine stratejik iletişim ve koordinasyonu artırma, farklılıkları diyalog yoluyla giderme ve rekabetin yerine işbirliğini koyma çağrısı yaptı.
Xi, "Birbirimizin temel çıkar ve endişelerine içtenlikle saygı duymalı, birbirimizin kalkınma ve yeniden canlanma çabalarını kararlılıkla desteklemeliyiz" dedi. Shanghai İşbirliği Örgütü üyelerinin, bölgenin genel ve uzun vadeli çıkarlarını göz önünde tutmaları ve dış politikalarını bağımsız şekilde belirlemeleri gerektiğini belirten Xi, "Kalkınmamızın geleceği tamamen kendi ellerimizde olmalı" dedi. 

Editör: Şeymanur Erbay