Dünya

Xi'an'da bu yıl 1000 Çin-Avrupa yük treni seferi gerçekleşti

Çin'in kuzeybatısındaki Shaanxi eyaletinin merkezi olan Xi'an, Salı günü itibariyle bu yılın bininci Çin-Avrupa yük treni seferine tanık oldu. Çin Demiryolları Xi'an Bürosu Gr...

Abone Ol

Çin'in kuzeybatısındaki Shaanxi eyaletinin merkezi olan Xi'an, Salı günü itibariyle bu yılın bininci Çin-Avrupa yük treni seferine tanık oldu. Çin Demiryolları Xi'an Bürosu Grubu Limited Şirketi'nin açıklamasına göre, bisiklet, oyuncak, bulaşık makinesi ve başka ürünlerle dolu 50 vagonlu X9041 treni, Çin ile Avrupa kıtası arasındaki kargo treni hizmetinin bir parçası olarak Kazakistan'a gitmek üzere Xi'an Uluslararası Kara Limanı'ndan ayrıldı.

Şirketten bir yönetici, bu yılın başından beri Kovid-19 pandemisinin uluslararası endüstri ve tedarik zincirlerinin üzerindeki etkisini azaltmak amacıyla Çin- Avrupa yük treni hattını öncelik haline getirdiklerini kaydetti. Pazartesi günü itibariyle Çin-Avrupa yük treni hattı kapsamında şehirden toplam 41.286 yük vagonu geçti, bu önceki yılın aynı döneminden yüzde 26,76 daha fazla.

Kovid-19 pandemisinin deniz ve hava nakliyesi kapasitesini büyük ölçüde etkilemesiyle birlikte, Çin- Avrupa yük treni hizmeti, uluslararası demiryolları lojistiğinin istikrara kavuşmasında önemli rol oynadı. Hat, istikrarı ve tüm hava koşullarına uyumlu özelliği ile aralarında salgın kontrol malzemelerinin de olduğu malların sorunsuz nakliyesini sağlıyor.