BELGRAD, 9 Mayıs (Xinhua) -- Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ve Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Çarşamba günü Belgrad'da bir görüşme gerçekleştirdi. Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ve Sırp mevkidaşı Aleksandar Vucic, gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından yeni dönemde ortak geleceğe sahip bir Çin-Sırbistan topluluğunun inşasına ilişkin ortak bildiri imzaladı. Ortak bildiride iki ülke, Çin-Sırbistan kapsamlı stratejik ortaklığını derinleştirme ve yükseltme kararı aldı.

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile gerçekleştireceği görüşme öncesinde kendisi için düzenlenen karşılama törenine katılan Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, 8 Mayıs 2024. (Fotoğraf: Pang Xinglei/Xinhua)

Birleşik fotoğrafta, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping'in Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile görüşmesi öncesinde Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da binlerce Sırp tarafından karşılandığı görülüyor, 8 Mayıs 2024. (Fotoğraf: Huang Jingwen, Ding Haitao/Xinhua)

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da görüşme gerçekleştiren Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ve Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, 8 Mayıs 2024. (Fotoğraf: Li Xueren/Xinhua)

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından yeni dönemde ortak geleceğe sahip bir Çin-Sırbistan topluluğunun inşasına ilişkin ortak bildiri imzalayan Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ve Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, 8 Mayıs 2024. (Fotoğraf: Huang Jingwen/Xinhua)

Çin Tarım ve Köyişleri Bakanı Tang Renjian hakkında soruşturma başlatıldı Çin Tarım ve Köyişleri Bakanı Tang Renjian hakkında soruşturma başlatıldı

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile gerçekleştireceği görüşme öncesinde kendisi için düzenlenen karşılama törenine katılan Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, 8 Mayıs 2024. (Fotoğraf: Li Xueren/Xinhua)

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da görüşme gerçekleştiren Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ve Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, 8 Mayıs 2024. (Fotoğraf: Li Xueren/Xinhua)

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da görüşme gerçekleştiren Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ve Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, 8 Mayıs 2024. (Fotoğraf: Liu Bin/Xinhua) 

Editör: Şeymanur Erbay