Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde aşırı yüklenen feribot alabora oldu: 87 ölü, 78 kayıp Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde aşırı yüklenen feribot alabora oldu: 87 ölü, 78 kayıp

BEİJİNG, 5 Haziran (Xinhua) -- Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ile Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu Pazar günü, iki ülke arasında diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 50. yıl dönümünde karşılıklı kutlama mesajı gönderdiler. Xi, iki tarafın yarım yüzyıldır zamanın eğilimine tarihi bir perspektifle ayak uydurduğunu, temel çıkarlarını ve büyük endişelerini içeren konularda birbirine sıkı bir şekilde destek olduğunu, Kuşak ve Yol'un açıklık ve kazan-kazan işbirliği ruhuyla müşterek inşasında birlikte çalıştığını, köklü medeniyetlerin bilgeliğini ve Olimpiyat ruhunu ileri götürdüğünü, bunların iki ülkeye ve halklarına somut faydalar sağladığını ve uluslararası topluma, medeniyetler arasında karşılıklı öğrenmenin iyi bir örneğini sunduğunu söyledi.

Çin-Yunanistan ilişkilerinin gelişmesine büyük önem verdiğinin altını çizen Xi, diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 50. yıl dönümünü bir fırsat olarak görüp, iki ülkeye ve halklarına fayda sağlayacak şekilde geleneksel dostluğu derinleştirmek, uygulamaya dönük işbirliğini genişletmek, kültürel alışverişi teşvik etmek ve Çin-Yunanistan kapsamlı stratejik ortaklığının anlamını zenginleştirmek için Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu ile birlikte çalışmaya hazır olduğunu söyledi. Sakelaropulu ise mesajında, Yunanistan ve Çin'in diplomatik ilişkilerin kurulmasından bu yana geçen 50 yıl boyunca karşılıklı anlayış ve karşılıklı saygı ruhu içerisinde işbirliği ve dostluğun öne çıktığı ikili ilişkiler kurduğunu söyledi. Sakelaropulu, iki tarafın da medeniyetler arası diyaloğun artırılması ve dünya barışının muhafaza edilmesi konusundaki büyük hedefe yönelik elbirliği yapacağına emin olduğunu ifade etti.

Editör: Şeymanur Erbay