SAN FRANCISCO, 16 Kasım (Xinhua) -- Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ve ABD Başkanı Joe Biden, Çin-ABD ilişkilerinin gidişatı açısından kritik öneme sahip stratejik ve kapsamlı konular ile dünya barışı ve kalkınmasını etkileyen önemli meseleler hakkında samimi ve derinlemesine görüş alışverişinde bulundu. Görüşme Çarşamba günü ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki San Francisco kentinin yaklaşık 40 kilometre güneyinde bulunan bir kır evi olan Filoli Malikanesi'nde yapıldı.

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, ABD'nin Kaliforniya eyaletinde bulunan Filoli Malikanesi'nde ABD Başkanı Joe Biden ile bir araya geldi, 15 Kasım 2023. (Fotoğraf: Ding Lin/Xinhua)

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, ABD'nin Kaliforniya eyaletinde bulunan Filoli Malikanesi'nde ABD Başkanı Joe Biden ile bir araya geldi, 15 Kasım 2023. (Fotoğraf: Rao Aimin/Xinhua)

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, ABD'nin Kaliforniya eyaletinde bulunan Filoli Malikanesi'nde ABD Başkanı Joe Biden ile bir araya geldi, 15 Kasım 2023. (Fotoğraf: Rao Aimin/Xinhua)

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ile ABD Başkanı Joe Biden, ABD'nin Kaliforniya eyaletinde bulunan Filoli Malikanesi'nde gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından yürüyüş yaptı, 15 Kasım 2023. (Fotoğraf: Li Xueren/Xinhua)

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ile ABD Başkanı Joe Biden, ABD'nin Kaliforniya eyaletinde bulunan Filoli Malikanesi'nde gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından yürüyüş yaptı, 15 Kasım 2023. (Fotoğraf: Rao Aimin/Xinhua)

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ile ABD Başkanı Joe Biden, ABD'nin Kaliforniya eyaletinde bulunan Filoli Malikanesi'nde gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından yürüyüş yaptı, 15 Kasım 2023. (Fotoğraf: Xie Huanchi/Xinhua)

Xi: Çin ve Rusya ikili ilişkilerin benzersiz değerini muhafaza etmeli Xi: Çin ve Rusya ikili ilişkilerin benzersiz değerini muhafaza etmeli

ABD Başkanı Joe Biden, ABD'nin Kaliforniya eyaletinde bulunan Filoli Malikanesi'nde gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping'i aracına kadar uğurladı, 15 Kasım 2023. (Fotoğraf: Li Xueren/Xinhua) 

Editör: Şeymanur Erbay