BEİJİNG, 17 Mart (Xinhua) -- Xi açıklamayı, başkanlık ettiği, Kovid-19 pandemisinin analiz edilmesi amacıyla düzenlenen Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Bürosu Daimi Komitesi toplantısı sırasında yaptı. Xi, Kovid-19'a müdahale tedbirlerinin düzenli olarak uygulanmasıyla, Çin'in bölgesel kümeler halindeki enfeksiyonlara etkili şekilde müdahale ederek, insanların yaşamları ve sağlığına mümkün olan en iyi korumayı sağladığını belirtti. Çin'in dünyaya öncülük eden hem ekonomik performansı hem de Kovid-19'a yönelik müdahalesinin pandemiyi önleme ve kontrolü çerçevesinde ülkenin gücü ve kapasitesini tam olarak gösterdiğini belirten Xi, bunun ayrıca, Çin Komünist Partisi liderliğinin ve sosyalist sistemin avantajlarını ortaya koyduğunu ifade etti.

"Zafer azimden gelir" diyen Xi, Kovid-19 ile ilgili yurtiçi ve yurtdışında karşılaşılan karmaşık durum ve zorluklara karşı tüm departman ve bölgelerden hazırlıklı olmalarını istedi. İnsanların her zaman öncelikli olması gerektiğine işaret eden Xi, pandeminin yayılmasını en kısa sürede engellemek için bilime dayalı ve doğru önlemler ile dinamik sıfır Kovid politikasına bağlı kalınmasının önemini vurguladı.

Xi, pandemiyi önleme ve kontrol altına alma çalışmalarını daha hedefli hale getirmek için aşı, hızlı test reaktifleri ve ilaçlara yönelik araştırma ve geliştirme yöntemlerinde bilimsel ve teknolojik yeniliklerin daha fazla kullanılması çağrısında bulundu. Cumhurbaşkanı Xi, pandemiyi önleme ve kontrol altına almada en düşük maliyetle azami etkiyi sağlamak ve pandeminin sosyoekonomik kalkınma üzerindeki etkisini mümkün olduğunca azaltmak için daha etkili tedbirler alınması gerektiğini sözlerine ekledi.

Çin Cumhurbaşkanı Xi, Norveç Başbakanı Store ile görüştü Çin Cumhurbaşkanı Xi, Norveç Başbakanı Store ile görüştü
Editör: İRFAN KARSLI