BEİJİNG, 11 Eylül (Xinhua) -- Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping Çarşamba günü Shanghai İşbirliği Örgütü bünyesinde düzenlenen Kadın Forumu'na kutlama mesajı gönderdi. Xi, kadınların insan uygarlığının ve sosyal ilerlemenin önemli destekçileri olduğunu ve hayatın her alanında kayda değer başarılar elde ettiklerini belirtti. Xi, forumun düzenlenmeye başlanmasından bu yana, çeşitli ülkelerden kadınların Shanghai Ruhunu koruyarak, ortak geleceğe sahip daha da yakın bir Shanghai İşbirliği Örgütü toplumunun inşasına katkıda bulunduklarını ifade etti.

Çin'in BM Daimi Temsilcisi: İsrail, işgal altındaki Filistin topraklarındaki yasadışı varlığını derhal sonlandırmalı Çin'in BM Daimi Temsilcisi: İsrail, işgal altındaki Filistin topraklarındaki yasadışı varlığını derhal sonlandırmalı

Cumhurbaşkanı, forumun çeşitli ülkeler arasında dostluk ve halklar arası ilişkinin teşvik edilmesinde olumlu rol oynamaya devam etmesi ve örgütün daha yakın kültürel bağlar kurmasına yeni bir ivme kazandırması temennisinde bulundu. Xi, dijital güçlendirme yöntemini kullanarak bilimsel ve teknolojik inovasyon ile kadın haklarının gelişimini teşvik etmek ve ortaklaşa daha iyi bir Shanghai İşbirliği Örgütü ailesi inşa etmek için tüm taraflarla birlikte çalışmaya istekli olduklarını ifade etti. Forum, Çin'in doğusundaki Shandong eyaletinin Qingdao kentinde Çarşamba günü başladı.

Kaynak: rss