BEİJİNG, 1 Ağustos (Xinhua) -- Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Salı günü sel önleme ve afet yardım çalışmaları hakkında talimat vererek, sel ve jeolojik felaketlerde kaybolan veya mahsur kalan kişiler için çok yönlü arama ve kurtarma çalışmalarının yürütülmesini istedi. Aynı zamanda Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Genel Sekreteri ve Merkez Askeri Komisyon Başkanı olan Xi, kayıpların en aza indirilmesi için çaba gösterilmesini talep etti.
Doksuri Tayfunu'nun etkisiyle Çin'in kuzeyi ile Sarı Nehir ve Huaihe nehri boyunca uzanan bölgelerde kaydedilen aşırı yağışlar, selleri ve jeolojik felaketleri tetikleyerek Beijing ve Hebei'de ağır can kayıplarına yol açtı.

Çin Ticaret Bakanı Wang: Çin ve AB'nin otomotiv sektörleri için işbirliği kilit öneme sahip Çin Ticaret Bakanı Wang: Çin ve AB'nin otomotiv sektörleri için işbirliği kilit öneme sahip

Cumhurbaşkanı, yaralıların tıbbi tedavisinin yapılması ve hayatını kaybeden kişilerin ailelerine destek sağlanmasının çok önemli olduğunu ifade etti. Xi, sel ve jeolojik felaketlerden etkilenen insanlar için uygun düzenlemelerin yapılması, ulaşım, telekomünikasyon ve elektrik tesisleri de dahil olmak üzere zarar gören altyapının derhal onarılması, ayrıca günlük iş ve hayatın mümkün olan en kısa sürede olağan düzenine dönmesi için gerekli çabaların gösterilmesi çağrısında bulundu. Cumhurbaşkanı, ilgili makamların sel izleme ve erken uyarı sistemlerini güçlendirmesi, sellerin önlenmesi için önemli noktalara odaklanması ve Temmuz sonundan Ağustos başına kadarki kilit dönemde sel önleme tedbirlerini tam olarak uygulaması gerektiğine işaret etti. Xi, insanların can ve mal güvenliğinin yanı sıra sosyal istikrarın da azami gayretle sağlanması gerektiğini belirtti.

Editör: Şeymanur Erbay