Çin Cumhurbaşkanı Xi, 11. Beijing Xiangshan Forumu'na kutlama mesajı gönderdi Çin Cumhurbaşkanı Xi, 11. Beijing Xiangshan Forumu'na kutlama mesajı gönderdi

BEİJİNG, 20 Aralık (Xinhua) -- Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Çarşamba günü Beijing'de Rusya Federasyonu Başbakanı Mihail Mişustin ile bir araya geldi. Yılın başından bu yana Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile iki kez görüştüğünü hatırlatan Xi, iki ülkenin hükümetleri, yasama organları, siyasi partileri ve yerel yönetimlerinin derinlemesine görüş alışverişinde bulunduğunu ve çeşitli alanlardaki faydalı işbirliğinin sağlam ve istikrarlı şekilde geliştiğini kaydetti.

2023'ün ilk 11 ayında Çin ve Rusya arasındaki ikili ticaretin, iki ülke lideri tarafından ortaklaşa belirlenen yıllık 200 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefine ulaştığını vurgulayan Xi, bunun iki ülke arasında karşılıklı fayda sağlayan işbirliğinde güçlü direnç ve geniş olanaklara işaret ettiğini belirtti. Xi, Çin-Rusya ilişkilerini sürdürüp geliştirmenin, her iki tarafın da iki halkın temel çıkarlarına dayalı olarak yaptığı stratejik bir tercih olduğuna işaret etti. Rus halkının kendi seçtiği kalkınma yolunda ilerlemesine destek verdiklerini belirten Xi, gelecek yılın Çin ve Rusya arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 75. yıldönümü olmasını yeni bir başlangıç noktası olarak değerlendirip üst düzey siyasi temasların olumlu etkilerini sürekli genişletme umudunu dile getirdi. Xi ayrıca bu çerçevede ekonomik ve sosyal kalkınmayı kapsamlı şekilde genişletme sürecinin ortaklaşa ileri taşınması ve ulusal canlanmanın gerçekleştirilmesi temennisinde bulundu.

Editör: Şeymanur Erbay