BEİJİNG, 10 Temmuz (Xinhua) -- Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Pazartesi günü Ortak Kalkınma için Küresel Eylem Forumu'nun ilk üst düzey konferansına tebrik mesajı gönderdi. Xi mesajında, dünyada yüz yıldır görülmemiş bir dönüşüm sürecinin daha da hızla ilerlediğini, dünya ekonomisinin toparlanmak için mücadele verdiğini ve küresel kalkınma gündeminin güçlüklerle karşı karşıya olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı, "İşbirliğinde uzlaşma sağlamak ve ortak kalkınmayı desteklemek için, BM 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Gündemi'nin uygulanmasını hızlandırmaya yardımcı olmak üzere Küresel Kalkınma İnisiyatifi'ni gündeme getirdim. Bütün tarafların ortak katılımıyla Küresel Kalkınma İnisiyatifi'nin kısa sürede önemli sonuçlar elde ettiğini ve gelişmekte olan pek çok ülkeye fayda sağladığını görmekten memnuniyet duyuyorum" ifadesini kullandı. Kalkınmanın insan toplumunun ezeli teması olduğunu belirten Xi, daha iyi bir dünya inşa etmek için ortak kalkınmanın önemli bir yol olduğunu vurguladı.

Çin Dışişleri Bakanlığı: İspanya Başbakanı Sanchez'in ziyaretiyle ilişkilerde yeni gelişmeler bekliyoruz Çin Dışişleri Bakanlığı: İspanya Başbakanı Sanchez'in ziyaretiyle ilişkilerde yeni gelişmeler bekliyoruz

Xi, Çin'in gelişmekte olan en büyük ülke olarak kendi kalkınmasını her zaman insani gelişimin geniş bağlamı içinde konumlandırdığını ve kendi kalkınması yoluyla dünyanın kalkınması için yeni fırsatlar yarattığını ifade etti. Xi, Çin'in küresel kalkınma işbirliği için kaynak girişini daha da artıracağını, Küresel Kalkınma İnisiyatifi'ni ilerletmek için uluslararası toplumla birlikte çalışacağını ve BM 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri'nin hayata geçirilmesi ve insanlık için ortak geleceğe sahip bir toplum inşasına yeni katkılar sağlayacağını belirtti. Çin Uluslararası Kalkınma İşbirliği Ajansı'nın ev sahipliğinde düzenlenen Ortak Kalkınma için Küresel Eylem Forumu'nun ilk üst düzey konferansı, "Küresel Kalkınma İnisiyatifi: Kalkınma Gündemini Yaymak ve Küresel Eylem Çağrısı" temasıyla Pazartesi günü Beijing'de başladı.

Editör: Şeymanur Erbay