Xinhua

Xi, küresel etkiye sahip olacak Çin serbest ticaret limanının inşa edilmesinin önemine değindi

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Hainan'ın, Çin özelliklerine ve küresel etkiye sahip bir serbest ticaret limanına dönüşmesinin hızlandırılması çağrısında bulundu.

Abone Ol

HAİKOU, 13 Nisan (Xinhua) -- Aynı zamanda Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Genel Sekreteri ve Merkez Askeri Komisyon Başkanı olan Xi, açıklamayı, Çin'in güneyindeki Hainan eyaletine Pazar'dan Çarşamba'ya kadar süren teftiş gezisi sırasında yaptı. Xi temaslarında, geniş kapsamlı derin bir reform ve dışa açılma politikası ile yenilik odaklı kalkınmanın devamını, ayırıca Kovid-19 müdahalesi ile ekonomik ve sosyal kalkınma arasında koordinasyonun yanı sıra kalkınma ile güvenlik arasında bir denge kurulmasını talep etti. Cumhurbaşkanı Xi, Hainan'ın yeni dönemde reform ve dışa açılım alanında örnek olacağını ifade etti Xi, ziyareti çerçevesinde Sanya, Wuzhishan ve Danzhou kentlerine gitti. Pazar günü Sanya'daki bir tohum laboratuvarını ziyareti sırasında Xi, gıda güvenliğini sağlamak için tohum kaynaklarının "kendi ellerinde sıkıca tutulması" gerektiğini söyledi.

Xi, tohum teknolojisinde "kendine güvenmeyi" başarabilmenin ve Çin'in tohum kaynaklarının kendi kendine yetmesinin ve daha iyi kontrol altında olmasının sağlanmasının önemine değindi. Cumhurbaşkanı Xi daha sonra, deniz bilimi ve teknolojisindeki gelişmeler hakkında bilgi almak üzere Çin Okyanus Üniversitesi Araştırma Enstitüsü'ne geçti. Video bağlantısı aracılığıyla ülkenin kendi kendini yöneten derin su gaz sahası 1 No'lu Deep Sea'de çalışan personelle konuşan Xi, personeli selamladı. Bilim teknolojisi inovasyonunda daha fazla çığır açıcı ilerleme sağlanması yönünde çağrıda bulunan Xi, Çin'in ülkenin enerji güvenliğini sağlamak için petrol ve doğalgaz kaynaklarını kendi ekipmanlarıyla kullanmaya çalışması gerektiğini belirtti. Pazar günkü denetim sırasında 12 yıl önce diktiği ve bakımını yaptığı yaprak dökmeyen bir ağacın yanında duran Xi, yerel yetkililere ekolojik korumayı önemli bir görev haline getirmelerini söyledi.

Xi, Pazartesi günü offshore gümrüksüz politikalarını incelemek için de Sanya'daki uluslararası gümrüksüz alışveriş merkezine gitti. Xi, Çin'in devasa pazar büyüklüğünün avantajlarından yararlanılarak, hukukun üstünlüğü ile elverişli pazar ortamının geliştirilmesinin, ayrıca güvenilir işletme faaliyetleri ve kaliteli hizmetlerle müşteri çekilmesinin önemine dikkati çekti. Wuzhishan'da bir tropikal yağmur ormanı ulusal parkını denetleyen Xi, tropikal yağmur ormanlarının korunmasının ve ekolojik koruma, yeşil kalkınma ve insanların refahının senkronize gelişiminin önemine işaret etti. Xi, Maona köyünde etnik Li halkından bir ailenin evini ziyaret ederek avlularını, oturma odalarını ve yatak odalarını gezdi. Xi, çay yapım atölyesinde çay yapraklarının kızartılma işlemine katılırken, 2 paket de çay aldı. Yerel yetkililerle de konuşan Xi, siyasi anlamda dürüst ve mükemmel ahlak siciline sahip yetenekli yetkililerden oluşacak bir grubun, kırsalın yeniden canlanmasına yardımcı olmak için eğitilmesi gerektiğini söyledi. Köyün kamusal meydanında yaptığı konuşmada "Her açıdan kısmen müreffeh bir topluma ulaştık ve çağdaş bir sosyalist ülke kurarken bütün halk için ortak refahı desteklemeye devam edeceğiz" diyen Xi, yoksullukla mücadelede elde edilen başarıları pekiştirmek ve bunları kırsal canlandırmada tam ilerlemeyle uyumlu hale getirmek için somut çabalar gösterilmesi için çağrıda bulundu.

Cumhurbaşkanı Xi, bütün seviyelerdeki yetkililerin, halkın iyi bir yaşam sürmesini sağlamak için hiçbir çabadan kaçınmaması gerektiğini vurguladı. Salı günü Danzhou'daki Yangpu ekonomik kalkınma bölgesini ziyaret eden Xi, bir sergi salonu ve konteyner terminalini ziyaret ederek bölgenin kalkınması hakkında bilgi aldı. Xi, Çin'in batısı ve Kuşak ve Yol İnisiyatifi için yeni kara-deniz geçiş rotalarının yapımına daha iyi hizmet edilmesi yönünde çaba gösterilmesi çağrısında bulundu. Çarşamba sabahı partinin eyalet komitesi ve eyalet yönetiminden çalışma raporlarını dinleyen Xi, Hainan'ın kaydettiği ilerlemeyi teyit ederek, eyaleti dünyada parlak bir Çin modeli haline dönüştürecek serbest ticaret limanını inşa etmeye teşvik etti.