Politika

Xi Jinping, Çin ile Latin Amerika ve Karayip Devletleri Topluluğu işbirliğine ivme kazandırılmasını istedi

BEİJİNG, 4 Aralık (Xinhua) Xi, Çin-CELAC Forumu'nun başlamasından bu yana geçen yedi yılda, iki tarafın forumun kuruluş amacı olan birliği ve işbirliğini güçlendirme, Güney-G...

Abone Ol

BEİJİNG, 4 Aralık (Xinhua) Xi, Çin-CELAC Forumu'nun başlamasından bu yana geçen yedi yılda, iki tarafın forumun kuruluş amacı olan birliği ve işbirliğini güçlendirme, Güney-Güney işbirliğini ilerletme yönünde hareket ettiğini, forumu karşılıklı fayda sağlamak için önemli bir platform haline getirdiğini, Çin-LAC ilişkilerini; eşitlik, karşılıklı yarar, yenilikçilik, açıklık ve halkların çıkarı temeline dayanan yeni bir döneme taşıdığını belirtti.

Xi, bugün dünyanın yeni bir oynaklık ve dönüşüm dönemine girdiğini vurgulayarak hem Çin'in hem de LAC ülkelerinin, bu dönemin getirdiği bir görevle; Kovid sonrası toparlanmayı teşvik etmek, insanlara mutluluk ve esenlik sağlamak sorumluluğuyla karşı karşıya olduğunu söyledi. Xi; LAC ülkelerinin bu zor zamanı aşmak, daha fazla fırsat yaratmak ve ortak bir geleceğe sahip küresel kalkınma topluluğunu inşa etmek için Küresel Kalkınma Girişimi'ne aktif şekilde katılmalarından ve Çin ile birlikte çalışmalarından memnuniyet duyacaklarını ifade etti.

Xi, "Tarih bize barışçıl kalkınma, eşitlik ve adalet ile kazan-kazan işbirliğinin ileriye dönük doğru bir yolu temsil ettiğini öğretiyor. Çin ve LAC ülkeleri gelişmekte olan ülkeler. Biz; eşitlik, karşılıklı fayda, ortak kalkınma çerçevesinde kapsamlı işbirliği yapan ortaklarız. Bağımsızlık, gelişme ve yenilenme için duyduğumuz ortak arzumuz bizi daha da yakınlaştırdı" diye konuştu. Çin Cumhurbaşkanı ayrıca, iki tarafı Çin-LAC ilişkileri için ortak bir plan hazırlamaya, Çin-LAC işbirliğine ivme kazandırmaya, halklarının refahına ve insanlığın ilerlemesi amacına yeni katkılar yapmaya çağırdı.