ASTANA, 4 Temmuz (Xinhua) -- Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ortak geleceğe sahip daha sağlam ve dinamik bir Çin-Kazakistan topluluğunu ortaklaşa inşa etmek, ayrıca bölgenin ve ötesinin kalkınma ve istikrarına daha fazla olumlu enerji getirmek üzere Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ile çalışmaya hazır olduğunu söyledi. Xi, Çarşamba günü Kazakistan'ın başkenti Astana'daki cumhurbaşkanlığı sarayında Tokayev ile görüşmesi sırasında söz konusu açıklamayı yaptı.

Kazakistan'ın başkenti Astana'da şeref kıtasını denetleyen Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ile Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, 3 Temmuz 2024. (Fotoğraf: Yue Yuewei/Xinhua)

Kazakistan'ın başkenti Astana'da bir araya gelen Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ile Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, 3 Temmuz 2024. (Fotoğraf: Pang Xinglei/Xinhua)

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ve Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Kazakistan'ın başkenti Astana'da gerçekleşen görüşmelerinin ardından iki ülke arasındaki ortak bildiriyi imzalayarak, ekonomi ve ticaret, bağlanabilirlik, havacılık ve uzay, eğitim ve medya alanlarında onlarca ikili işbirliği anlaşmasının imzalanmasına nezaret etti, 3 Temmuz 2024. (Fotoğraf: Ju Peng/Xinhua)

Birleşik fotoğrafta, Kazakistan'ın başkenti Astana'yı ziyaret eden Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping'i karşılamak üzere Kazakistan başkanlık sarayı üzerinde uçarak gökyüzünde Çin ulusal bayrağının renkleri olan kırmızı ve sarı dumanlarla gösteri yapan altı Kazak savaş uçağı görülüyor, 3 Temmuz 2024. (Fotoğraf: Wang Jianhua, Yin Bogu/Xinhua)

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ve Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Kazakistan'ın başkenti Astana'da grup toplantıları gerçekleştirdi, 3 Temmuz 2024.  (Fotoğraf: Pang Xinglei/Xinhua)

Çin'de 12 kişinin hayatını kaybettiği köprü kazasında arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor Çin'de 12 kişinin hayatını kaybettiği köprü kazasında arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ve Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Kazakistan'ın başkenti Astana'da grup toplantıları gerçekleştirdi, 3 Temmuz 2024. (Fotoğraf: Zhai Jianlan/Xinhua) 

Editör: Şeymanur Erbay