Politika

Xi, Çin'in Almanya ile ilişkilerini geliştireceğini söyledi

BEİJİNG, 8 Aralık (Xinhua) Xi, gelecek sene Çin ve Almanya arasındaki diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 50. yıl dönümünü kutlama vesilesiyle, Çin'in, Almanya ile karşılıklı s...

Abone Ol

BEİJİNG, 8 Aralık (Xinhua) Xi, gelecek sene Çin ve Almanya arasındaki diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 50. yıl dönümünü kutlama vesilesiyle, Çin'in, Almanya ile karşılıklı siyasi güveni derinleştirme ve çeşitli alanlarda görüş alışverişi ve işbirliğini genişletme konularında istekli olduğunu söyledi. Çin ve Almanya'nın çok yönlü stratejik ortaklar olduğunun altını çizen Xi, yıllar boyunca karşılıklı saygı sayesinde farklılıkları rafa kaldırdıklarını ve kazan-kazan işbirliğine bağlı kaldıklarını; bunun iki ülke ve halkları ile dünya yararına sonuçlar verdiğini ekledi. Xi, bir asırdır görülmemiş derecede büyük değişimler ve pandemiyle mücadele eden bir dünyada, Çin ve Almanya'nın iletişim ve işbirliğini güçlendirdiklerini ve büyük ülkeler olarak sorumluluk duygusuyla davranıp Kovid-19'a karşı küresel mücadeleyi ve ekonomik toparlanmayı desteklediklerini söyledi.

Xi, Çin-Almanya ilişkilerinin geliştirilmesine büyük önem verdiğini ve ikili ilişkileri yeni bir seviyeye çıkarma yolunda Scholz ile birlikte çalışmaya istekli olduğunu ifade etti. Aynı gün Scholz'a Almanya Şansölyesi seçilmesi üzerine bir tebrik mesajı gönderen Çin Başbakanı Li Keqiang ise mesajında Çin-Almanya bağlarının dünyadaki en önemli ikili ilişkilerden biri haline geldiğine değindi. Li, tebrik mesajında karşılıklı siyasi güveni daha da pekiştirmek, Çin-Almanya çok yönlü stratejik ortaklığını zenginleştirmek, dostane ve karşılıklı yarar sağlayan işbirliğini destekleyerek yeni sonuçlar elde etmenin yanı sıra Scholz ile iyi iş ilişkileri kurmayı ve sürdürmeyi sabırsızlıkla beklediğini söyledi.