Dünya

Xi, Çin'de mutlak yoksulluğun kökünün kazınmasında 'tam zafer' ilan etti

Aynı zamanda Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Genel Sekreteri ve Merkez Askeri Komisyonu Başkanı olan Xi, dünyanın en kalabalık ülkesinde mutlak yoksulluğun kökünün kazınd...

Abone Ol

Aynı zamanda Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Genel Sekreteri ve Merkez Askeri Komisyonu Başkanı olan Xi, dünyanın en kalabalık ülkesinde mutlak yoksulluğun kökünün kazındığını söyledi.

Xi, bu açıklamayı, Çin'in yoksulluğun giderilmesindeki başarılarının ilan edilmesi ve örnek yoksulluk savaşçılarının onurlandırılması için Beijing'de düzenlenen büyük bir toplantıdaki konuşmasında yaptı.

Son sekiz yılda, ülkenin kırsal kesiminde mevcut yoksulluk sınırının altında bulunan son 98,99 milyon kişinin tamamı da yoksulluk sınırının üzerine çekildi. Çin'de 832 yoksul ilçe ile 128 bin yoksul köyün tamamı yoksulluk listesinden çıkarıldı.

Çin'de reformların uygulanmaya başladığı ve ülkenin dünyaya açıldığı 1970'lerin sonundan bu yana, ülkenin kırsal kesimlerinde yaşayan 770 milyon yoksul kişi, Çin'in mevcut yoksulluk sınırı esas alınarak yapılan hesaplara göre yoksul olmaktan çıkarıldı.

Çin, aynı zaman zarfında, dünya genelinde yoksullukta yaşanan azalmaya da yüzde 70'in üzerinde katkı sağladı.Xi, Çin'in bu başarılarla "tarihe geçecek" bir başka "mucize" daha yarattığını söyledi.