BEİJİNG, 16 Ekim (Xinhua) -- Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Çin ve Moğolistan arasındaki ikili ilişkilerin geliştirilmesine büyük önem verdiğini belirtti. Xi, bu çerçevede ortak geleceğe sahip Çin-Moğol toplumu inşa etme hedefi doğrultusunda Çin-Moğolistan kapsamlı stratejik ortaklığının istikrarlı ve sürekli gelişimini teşvik etmek üzere Moğolistan Cumhurbaşkanı Ukhnaa Khurelsukh ile birlikte çalışmaya hazır olduğunu söyledi. Xi söz konusu ifadeleri Çin ile Moğolistan arasında diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 75. yıldönümü dolayısıyla Khurelsukh'a Çarşamba günü gönderdiği kutlama mesajında kullandı.

Çin ve Moğolistan'ın birbirleri için önemli iki komşu ülke olduğunu belirten Xi, Moğolistan'ın Çin Halk Cumhuriyeti ile diplomatik bağlar kuran ilk ülkelerden biri olduğunu hatırlattı. Xi, 75 yıl önce diplomatik ilişkilerin kurulmasından bu yana iki ülkenin her zaman iyi komşuluk ve dostluk ilkelerine bağlı kaldığını ve çeşitli alanlarda karşılıklı fayda sağlayan işbirliğini sürekli artırarak halklarına somut faydalar sağladığını belirtti.

Çin: Büyük hacimli motorlara sahip benzinli ithal araçların gümrük vergilerinin artırılması gündemde Çin: Büyük hacimli motorlara sahip benzinli ithal araçların gümrük vergilerinin artırılması gündemde

Khurelsukh ise 75 yıl önce diplomatik ilişkilerin kurulmasından bu yana iki ülkenin istikrarlı şekilde dostluğu geliştirdiğini, karşılıklı güveni güçlendirmeye devam ettiğini ve kapsamlı stratejik ortaklık kurduğunu ifade etti. Moğolistan cumhurbaşkanı, iki ülkenin kalkınmasına katkıda bulunmak ve iki halka daha çok fayda sağlamak amacıyla Bozkır Yolu Programı ile Kuşak ve Yol İnisiyatifi'ni uyumlu hale getirmek için Xi ile birlikte çalışmaya hazır olduğunu belirtti.

Kaynak: rss