Politika

Xi: Çin, Kış Olimpiyatları'nı 'modern, güvenli ve muhteşem' kılmak için elinden gelenin en iyisini yapacak

BEİJİNG, 3 Şubat (Xinhua) Xi, Bahar Festivali tatilinde, dünyanın hem Yaz hem de Kış Olimpiyat Oyunları'na evsahipliği yapan ilk şehri olan Beijing'de toplanan ve 139. IOC Ot...

Abone Ol

BEİJİNG, 3 Şubat (Xinhua) Xi, Bahar Festivali tatilinde, dünyanın hem Yaz hem de Kış Olimpiyat Oyunları'na evsahipliği yapan ilk şehri olan Beijing'de toplanan ve 139. IOC Oturumu'nu gerçekleştiren IOC Başkanı Thomas Bach ve IOC üyelerine samimi hoşgeldiniz dileklerini iletti. Bugün dünyanın, yüz yıldır görülmeyen değişikliklerin ve yüzyılda bir görülen pandeminin bileşik etkisi altında yeni bir kargaşa ile dönüşüm sürecine girdiğini ve insanlığa yönelik birçok zorlukla karşı karşıya olduğunun altını çizen Xi, IOC'nin Olimpiyat Hareketi'nin cesaret ve yüreklilikle ilerlemesine öncülük ettiğini ve bu zor dönemlerin üstesinden gelmek için küresel dayanışma ile işbirliğini harekete geçirmede önemli ve benzersiz bir rol oynadığını ifade etti. Xi, IOC'ye yıllar içerisinde Çin'de sporun gelişmesine yönelik aktif katkısı ve Çin'in Beijing 2022 Kış Olimpiyatları adaylığı ile hazırlıklarına yönelik güçlü destek ve rehberliği için teşekkür etti.

Xi, Çin'in 2008'deki "Tek Dünya, Tek Rüya" sloganından 2022'deki "Ortak Bir Gelecek İçin Hep Birlikte" sloganına Olimpiyat Hareketi'nde aktif bir rol oynadığını ve düzenli olarak Olimpiyat ruhunu desteklediğini vurguladı. Çin, somut eylemlerle Olimpiyat idealinin peşinden gitmeye kararlı. Çin Cumhurbaşkanı, "Kış Oyunları'na hazırlanarak ve organizasyonunu yaparak başarılı bir şekilde 300 milyon Çinliyi buz ve kar sporlarıyla buluşturduk. Aynı zamanda bölgesel kalkınma, ekolojik koruma, yeşil ve yenilikçi çözümler ile Çin halkının yaşamının iyileştirilmesini destekledik ve dünya çapında kış sporlarının gelişimi için daha fazla alan yarattık" diye konuştu. Beijing 2022 Kış Olimpiyatları'nın Cuma günü başlayacağını hatırlatan Xi, dünyanın gözlerini Çin'e döndüğünü ve Çin'in de hazır olduğunu belirterek, "Çin, dünyaya modern, güvenli ve muhteşem Oyunlar sunmak için elinden gelenin en iyisini yapacak ve Olimpiyat sloganına uygun hareket edecek: Daha Hızlı, Daha Yükseğe, Daha Güçlü -Hep Birlikte" dedi.