Bosch Yönetim Kurulu Başkanı: Çin, tüketici pazarından inovasyon üssüne dönüşüyor Bosch Yönetim Kurulu Başkanı: Çin, tüketici pazarından inovasyon üssüne dönüşüyor

BEİJİNG, 19 Haziran (Xinhua) -- Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Pazartesi günü Beijing'deki Büyük Halk Salonu'nda ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bir araya geldi. Xi, Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Dış İlişkiler Komisyonu Ofisi Direktörü Wang Yi ile Çin Devlet Konseyi ve Dışişleri Bakanı Qin Gang'ın, Blinken ile yaptıkları görüşmeleri samimi olarak nitelediklerini ve derinlemesine görüş alışverişinde bulunduklarını belirttiklerini söyledi. "Çin duruşunu net şekilde ortaya koyarken iki taraf da, ABD Başkanı Joe Biden ile benim Bali'de ulaştığımız ortak uzlaşıya uymak konusunda mutabık kaldı" diyen Xi, tarafların belirli bazı hususlarda da ilerleme kaydederek anlaşmaya vardığını belirtti. Devletler arası etkileşimlerin her zaman karşılıklı saygı ve samimiyete dayanması gerektiğini vurgulayan Xi, "Bu ziyaret sayesinde Dışişleri Bakanı Blinken'in, Çin-ABD ilişkilerinin istikrara kavuşturulmasına olumlu katkılar sağlayabileceğini umuyorum" dedi.

CysturQ007012_20230619_CBMFN0A002

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, başkent Beijing'de konuk ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bir araya geldi, 19 Haziran 2023. (Fotoğraf: Wang Ye/Xinhua)

Editör: Şeymanur Erbay