Çin ve ABD, iklim eyleminin güçlendirilmesi için bir araya gelecek Çin ve ABD, iklim eyleminin güçlendirilmesi için bir araya gelecek

WUHAN, 19 Ocak (Xinhua) -- Bağışçının Wuhan Üniversitesi Fen Bilimleri Fakültesi'nden bir genetik mezunu olduğu biliniyor. Bu yıl fakültenin kuruluşunun 100. yıl dönümü. Üniversitenin dekanı Song Baoliang, mezunun Wuhan Üniversitesi'ne şükranlarını dile getirdiğini ve bağışla kurulan eğitim fonuna bağışçı üzerinde derin bir etkisi olan müteveffa Profesör Yu Xianjue'nin adını verdiğini söyledi. Mezun, bilimsel ve teknolojik başarılarından elde ettiği kazancı bağışladı.

Yu doktorasını Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü'nde yapmıştı. Çin Halk Cumhuriyeti'nin kurulduğu 1949 yılının Ekim ayında, kendisini ülkenin eğitim ülküsüne adamak için Çin'e dönmüştü. Bağışçının isteği doğrultusunda yeni eğitim fonu, Wuhan Üniversitesi Fen Bilimleri Fakültesi'nin gelişimini desteklemek ve Wuhan Üniversitesi'nde ihtiyacı olan lisans öğrencilerine öğrenim ücreti sağlamak için kullanılacak.

Editör: İRFAN KARSLI