WASHINGTON, 8 Mart (Xinhua) -- Makalede, ekonomistlerin, geçtiğimiz yılki Kovid-19 ile ilişkili istatistiksel çarpıklık ve Çin'in karşı karşıya olduğu güçlüklerdeki artış düşünüldüğünde 2022 gayrisaf yurtiçi hasıla hedefnin 2021 hedefne göre aslında çok daha ağır bir yük olduğunu söyledikleri belirtildi.

Makale, para politikası konusunda ise "Çin'de enfasyon Batı'ya göre daha önemsiz bir sorun olduğu" için Çin Merkez Bankası'nın temel faiz oranlarını daha da aşağı çekebileceğini ileri sürdü.

Makaleye göre, Singapur Ulusal Üniversitesi Doğu Asya Enstitüsü Direktörü Bert Hofman, "Hükümetin politika desteği geçtiğimiz yıldan daha güçlü olmak zorunda" diye konuştu.

İran Dışişleri Bakanlığı: İran'ın ABD yetkilileri için tehdit oluşturduğu iddiaları asılsız İran Dışişleri Bakanlığı: İran'ın ABD yetkilileri için tehdit oluşturduğu iddiaları asılsız

Makalede ING Bank baş Çin ekonomisti İris Pang'in de, Çin'in "ülkenin uzun vadeli iklim hedeferini gerçekleşmesine yardımcı olurken kısa vadeli GSYİH'sini artıracak yeşil enerjiye daha fazla yatırım akıtmaya doğru" potansiyel bir değişime gideceğini söylediği belirtildi.

Editör: İRFAN KARSLI