Dünya

WFP yeni fonların teyit edilmesiyle savaştan zarar gören Yemen'e gıda yardımını artırdı

WFP'nin yazılı açıklamasında yardım kuruluşunun Nisan ve Mayıs aylarında yeni fonların toplanmasıyla Yemen'de en yüksek oranda "acil" gıda güvensizliği ile karşı karşıya olan...

Abone Ol

WFP'nin yazılı açıklamasında yardım kuruluşunun Nisan ve Mayıs aylarında yeni fonların toplanmasıyla Yemen'de en yüksek oranda "acil" gıda güvensizliği ile karşı karşıya olan dokuz vilayetteki yaklaşık 6 milyon kişiye yardımları artırmaya başladığı belirtildi. 2021 yılında WFP'nin Yemen'deki kıtlıkla mücadele çabaları için bağışçıların şimdiye kadar yaklaşık 947 milyon ABD doları tutarında bir artış yaptığı ifade edildi.

WFP buna karşın, Yemen'de kıtlığın önlenmesi için en az 1,9 milyar dolara ihtiyaç duyduğunu not etti. WFP Yemen Ülke Direktörü Laurent Bukera, Yemen'de kötüye giden ekonominin, gıda güvensizliğiyle birleşerek ülkeyi kötüleşen açlık ve kıtlık karşısında kırılgan hale getirdiği uyarısında bulundu. WFP'ye göre beş yaşın altındaki Yemenli çocukların yaklaşık yarısının 2021 yılında akut kötü beslenmeyle karşı karşıya kalacağı ve yaklaşık 400 bininin acil tedavi almaması halinde ağır akut kötü beslenmeden muzdarip olacağı ve hayatını kaybedebileceği tahmin ediliyor.

Yakın zamanda BM'nin Yemen'de savaşan taraflar arasında başlattığı görüşmeler, ateşkes anlaşmasıyla sonuçlanamadı. 2014 yılının sonlarında İran destekli Husi milislerin ülkenin kuzeyinde bazı vilayetlerin kontrolünü el geçirip uluslararası düzeyde tanınan Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin hükümetini başkent Sana dışına sürmesiyle başlayan Yemen'deki iç savaş halen devam ediyor. Altı yılı aşkın bir süredir devam savaş on binlerce kişinin ölümüne sebep oldu, 4 milyon kişiyi yerinden etti ve ülkeyi kıtlığın eşiğine sürükledi.