Vietnam'da Yagi Tayfunu nedeniyle ölenlerin sayısı 197'ye yükseldi, 128 kişi kayıp Vietnam'da Yagi Tayfunu nedeniyle ölenlerin sayısı 197'ye yükseldi, 128 kişi kayıp

WASHINGTON, 15 Aralık (Xinhua) Washington Post'un bildirdiğine göre zengin ülkeler Omicron varyantının çok hızlı yayılması gerekçesiyle aşıların takviye dozlarını hızla uygularken yoksul ülkelerdeki birçok insan hala birinci dozu bekliyor. Haberde Beyaz Saray Kovid-19 Müdahale Koordinatörü Jeff Zients'in, "Günde 1,1 milyon Amerikalıya takviye doz yapıyoruz; her gün şimdiye kadar görülmemiş sayıda kişiye takviye aşı uygulanıyor" şeklindeki sözlerine yer verildi.

Our World in Data (Verilerle Dünyamız) internet sitesinde yer alan verilere göre, düşük gelirli ülkelerde uygulanan toplam 64 milyon doz aşıya karşılık ABD'de Pazar günü itibarıyla yaklaşık 54 milyon takviye dozun uygulanmasıyla aşılama uçurumu daha da büyümüş durumda. Takviye dozları uzun zamandır aşıya eşit olmayan erişimin simgesi olarak görülüyor. Haberde tüm dünyada uygulanan 360 milyondan fazla takviye dozun neredeyse tamamı yüksek ve üst-orta gelirli ülkelerde yapılırken, düşük gelirli ülkelerde uygulanan sayı sıfır ya da sıfıra çok yakın olduğu için ihmal edilebilir düzeyde olduğu bildirildi.

Editör: İRFAN KARSLI