Sağlık

Washington Post: Huzurevleri ABD'de yayılan Kovid-19'un merkez üssü oldu

NEW YORK, 1 Mart (Xinhua) -- The Washington Post gazetesi Pazartesi günü, ABD'deki huzurevlerinin pandemi sırasında, virüsün başlangıçta 2020'de aşılar bulunmadan önce buralar...

Abone Ol

NEW YORK, 1 Mart (Xinhua) -- The Washington Post gazetesi Pazartesi günü, ABD'deki huzurevlerinin pandemi sırasında, virüsün başlangıçta 2020'de aşılar bulunmadan önce buraları yıkıp geçmesi ve sonra geçen yıl bu evlerde yaşayanları yüksek oranda hasta etmeye ve öldürmeye devam etmesiyle yayılan Kovid-19'un merkez üssü olduğunu yazdı. Haberde, Beyaz Saray'ın Pazartesi günü duyurduğu huzurevlerinde işe alım ve gözetimi artırma planlarına atıfta bulunularak, pandemi sırasında koşulların yetersiz olması nedeniyle huzurevinde yaşayanlar ile personel arasında yaklaşık 200.000'den fazla Kovid-19 ölümünün meydana geldiği belirtildi.

Fotoğrafta, 1875'ten bu yana New York'un yaşlı sakinlerine konut ve toplum temelli hizmetler sağlayan kar amacı gütmeyen ve bir mezhebe bağlı olmayan Isabella Yaşlı Bakım Merkezinin yanından geçen bir erkek görülüyor, 3 Mayıs 2020. (Fotoğraf: Michael Nagle/Xinhua)

Habere göre, pandeminin uzun süredir devam eden personel eksikliğini daha da kötüleştirdiği konusunda uyaran huzurevi sektörü, son iki yılda huzurevlerinde ve uzun süreli bakım hizmetlerinde çalışan ve birçoğu düşük ücretten şikayet eden yaklaşık 420.000 çalışanın işten ayrıldığını belirtti.

Federal hükümet yetkilileri Pazartesi günü, sakinlerin bulaşıcı hastalıklara yakalanma riskini azaltmak için asgari personel seviyesinin belirlenmesinin, ortak odaların kullanımının azaltılmasının ve en düşük performans gösteren huzurevleri üzerinde sert önlemler alınmasının planladığını söyledi.

Beyaz Saray ayrıca, özel sermaye şirketlerinin rolünü dikkatle inceleyeceğini çünkü bunların huzurevlerine sahip olmasının daha kötü sonuçlar ve daha yüksek maliyetlerle bağlantılı olduğuna dair veriler bulunduğunu belirtti.