ABD'nin çok sevdiği dev pandalar ve daha birçok vahşi hayvana ev sahipliği yapan başkent Washington D.C.'deki Smithsonian's Ulusal Hayvanat Bahçesi toplam kapasitesinin yüzde 20'siyle sınırlı olarak Cuma günü ziyaretçilere yeniden açıldı. Smithsonian's Ulusal Hayvanat Bahçesi Müdürü Steve Monfort Cuma sabahı Xinhua ile yaptığı söyleşide, "Bugün ulusal hayvanat bahçesi için büyük bir gün. Çünkü bizim misyonumuz halkı, yaban hayatını önemsemeye teşvik etmek" dedi.

Monfort, hayvanat bahçesinin "çok, çok şanslı" olduğunu çünkü personelin güvende olduğunu ve hayvanat bahçesindeki hayvanların hiçbirine koronavirüs bulaşmadığını söyledi. Smithsonian's Ulusal Hayvanat Bahçesi'nin girişindeki iki dev aslan heykelinin yüzünde hala renkli maskeler bulunuyor. 2 yaş ve üstü ziyaretçilerin hayvanat bahçesi içinde maske takması zorunlu. Pandemi öncesinde günlük 20.000 civarında olan serbest zamanlı biletlerle yapılan ziyaret sayısı, 6.000'in altına indirildi. Bunun yanı sıra, pandeminin en kötü günlerinde doğan 9 aylık dev panda yavrusu Xiao Qi Ji başta olmak üzere dev pandalar en çok ilgi gören hayvanlar olduğundan onları görmek için özel zamanlı biletler alınması gerekiyor.

ABD'nin başkenti Washington D.C.'deki Smithsonian's Ulusal Hayvanat Bahçesi'ni ziyaret eden insanlar, 21 Mayıs 2021. (Fotoğraf: Liu Jie/Xinhua)

Adı, "küçük mucize" anlamına gelen dev panda yavrusu, annesi Mei Xiang ve babası Tian Tian ile birlikte Perşembe günü basın mensuplarına özel düzenlenen bir saatlik gezide halkın önüne ilk kez çıktı. Smithsonian's Hayvanat Bahçesi, Kovid-19 pandemisi nedeniyle Mart 2020'de kapandıktan sonra Temmuz'da açılmış ancak ardından Kasım ayında yeniden kapanmıştı.

Litvanya Cumhurbaşkanı: Kontrolsüz göç ulusal güvenlik sorunu Litvanya Cumhurbaşkanı: Kontrolsüz göç ulusal güvenlik sorunu

Editör: İRFAN KARSLI