Dünya

Volvo Belçika'daki elektrikli otomobil üretimini 3 katına çıkaracak

Şirket Perşembe günü 2020'deki yıllık satış sonuçlarını da açıkladı. Sonuçlar, şirketin Recharge modellerine yönelik talepte güçlü bir artış olduğunu ortaya koydu. Şirketin ba...

Abone Ol

Şirket Perşembe günü 2020'deki yıllık satış sonuçlarını da açıkladı. Sonuçlar, şirketin Recharge modellerine yönelik talepte güçlü bir artış olduğunu ortaya koydu. Şirketin basın açıklamasına göre 2020'de Recharge otomobillerinin toplam satışlardaki yüzdelik payı, 2019'a göre iki katının üstüne çıktı.

Açıklamada, "2022'ye kadar Gent fabrikasındaki elektrikli araç kapasitesi, bugünkü seviyesine göre üç katının üstüne çıkarak fabrikanın toplam üretim kapasitesinin yaklaşık yüzde 60'ına ulaşacak" ifadeleri yer aldı. Şirket ayrıca, Gent fabrikasının bu yılın sonlarına doğru CMA modüler araç mimarisini temel alan tamamen elektrikli ikinci Volvo modelini üretmeye hazırlandığını da belirtti.

Açıklamada küresel endüstriyel operasyonlar ve kalite başkanı Javier Varela'nın, "Geleceğimiz elektrikte ve müşterilerimizin Recharge otomobillerimizde gördükleri şeyi sevdikleri çok açık" sözlerine yer verildi. Varela, "Ürün çeşitlerimizi elektrikli hale getirip elektrikli araç üretim kapasitemizi artırdıkça Gent, küresel imalat ağımızın gerçek bir öncüsü olmaya devam edecek" diye konuştu.

Çeşitli tamamen elektrikli otomobiller üretmeye başlayacağını bildiren Volvo Cars, 2025'e kadar küresel satışlarının yüzde 50'sinin tamamen elektrikli, geri kalanın ise hibrit araçlardan oluşmasını hedefliyor. Şirketin ilk tamamen elektrikli otomobili olan XC40 Recharge ve XC40'ın şarjlı hibrit versiyonunu üreten Gent fabrikası şirketin küresel imalat ağında tamamen elektrikli otomobil üretmeye başlayan ilk fabrikası konumunda.

Volvo Cars dünyanın diğer bölgelerindeki tesislerinde de elektrikli otomobil imalat kapasitesini artırmayı planlıyor. 2010 yılında Çinli otomobil üreticisi Geely tarafından satın alınan Volvo Cars, 2020 yılının ilk altı ayında tüm dünyada ortalama 36 bin 278 kişiye istihdam sağladı.

Merkezi İsveç'in Göteborg kentinde bulunan Volvo Cars'ın ana otomobil üretim fabrikaları Göteborg, Gent (Belçika), Güney Carolina (ABD), Chengdu ve Daqing'de (Çin) yer alırken, motorlar Skovde (İsveç) ve Zhangjiakou'da (Çin), gövde bileşeni ise Olofstrom'da (İsveç) üretiliyor.