Volkswagen Binek Otomobilleri markasının İcra Kurulu Başkanı (CEO) Ralf Brandstaetter yaptığı yazılı açıklamada, "Karbondan arınmaya bütüncül bir biçimde yaklaşıyoruz: Üretimden başlayarak, kullanım süresince ve geri dönüşüme kadar" dedi. Volkswagen, yeni belirlediği ara hedef uyarınca, 2030 yılına kadar Avrupa'da araç başına CO2 emisyonlarında 2018'e kıyasla yüzde 40 azalma sağlamayı amaçlıyor. Böylece, her aracın ortalama karbondioksit emisyonu yaklaşık 17 ton azalacak.

Litvanya Cumhurbaşkanı: Kontrolsüz göç ulusal güvenlik sorunu Litvanya Cumhurbaşkanı: Kontrolsüz göç ulusal güvenlik sorunu

Alman otomobil üreticisi, 2030'a kadar, Volkswagen markasının Avrupa'daki tüm araç satışlarının en az yüzde 70'inin tamamen elektrikli araçlardan oluşmasını bekliyor, bu da bir milyondan fazla araç anlamına geliyor. Kuzey Amerika ve Çin'de de elektrikli araçların satışlardaki payı en az yüzde 50 olacak.

Volkswagen'e göre, araçların her zaman tamamen yenilenebilir kaynaklardan üretilen elektrikle şarj edilmesi, karbonsuz elektrikli mobilite elde etmede "anahtar faktör". Şirket ayrıca Avrupa'daki rüzgar çiftlikleri ve güneş santrallerinin "kapsamlı bir şekilde genişletilmesi için" yatırım yapmayı da hedefliyor.

Editör: İRFAN KARSLI