Çin

Volkswagen Çin'deki inovasyon merkezini genişletmek için 2,5 milyar euro yaptırım yapacak

Abone Ol

HEFEİ, 12 Nisan (Xinhua) -- Volkswagen Grubu Çin, Çin'in doğusundaki Anhui eyaletinin merkezi Hefei'deki inovasyon merkezini genişletmek üzere 2,5 milyar euro (yaklaşık 2,68 milyar ABD doları) yatırım yapacağını ve Çin'de inovasyon hızını artıracağını duyurdu. Şirketten Perşembe günü yapılan açıklamaya göre yatırım, Çinli üretici XPENG ile ortaklaşa geliştirilmekte olan iki Volkswagen marka akıllı elektrikli aracın üretimini hızlandırmakta da kullanılacak.

"Merkeze yapılan bu ek yatırım, yerel inovasyon gücümüzü hızla genişletmeye olan tutkumuzu yansıtıyor" diyen Volkswagen Grubu Çin Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Ralf Brandstätter, Hefei'deki merkezin, gelecekte teknolojileri piyasaya yaklaşık yüzde 30 daha hızlı şekilde sunacağını sözlerine ekledi.
Volkswagen, XPENG ile işbirliği içinde geliştirilen ilk modelin üretiminin 2026'da başlamasıyla 2030'a kadar Çin pazarına 30'un üzerine tamamen elektrikli model sunacak.

Hefei'de bulunan Volkswagen (Çin) Teknoloji Limited Şirketi, şirketin üretim yerelleştirme stratejisine yönelik bir uygulama merkezi. Bu şirket, Volkswagen'ın Çin'deki ortak girişimleriyle yakın şekilde çalışacak ve temel geliştirme görevlerini üstlenecek. 1 milyar euroluk yatırımın yapıldığı merkez, Volkswagen'ın Almanya dışındaki en büyük araştırma ve geliştirme merkezi.