HEFEİ, 18 Temmuz (Xinhua) -- Volkswagen Anhui, Çin pazarı için ilk yeni enerjili aracının resmi lansmanını Çarşamba günü ülkenin doğusundaki Anhui eyaletinin merkezi Hefei'de gerçekleştirdi.

Yeni model ID. UNYX, Volkswagen'in ilk akıllı elektrikli spor kullanımlı aracı (SUV) olma özelliğini taşıyor. Maksimum 621 kilometre menzile sahip olan yeni model, Contemporary Amperex Technology Limited Şirketi'nin (CATL) ürettiği 82,4 kilovat saatlik bir batarya ile donatıldı. Araçta ayrıca Çin'in önde gelen yapay zeka şirketi Iflytek ile ortaklaşa geliştirilen geniş bir dil modeli de yer alıyor.

Çin'de yeni yabancı firma sayısı Ocak-Ağustos'ta artış gösterdi Çin'de yeni yabancı firma sayısı Ocak-Ağustos'ta artış gösterdi

Volkswagen Çin Binek Otomobil Markası CEO'su Stefan Mecha, "ID. UNYX, Çin'deki elektrikli ID. ailemizi cesur ve ilerici bir tasarım, sürdürülebilir elektrikli sürüş ve son teknoloji ürünü kullanıcı deneyimiyle genişletiyor" dedi.

Volkswagen Anhui, Volkswagen Grubu'nun Çin'de yeni enerjili araçların araştırma, geliştirme ve üretimine odaklanan ilk ortak girişimi. Fabrikanın 1.200 robotla donatılan kaporta atölyesi, Çin'deki tüm Volkswagen fabrikaları arasında en yüksek otomasyon oranına sahip.

Editör: Şeymanur Erbay