Bilim ve teknoloji

Volkswagen 2025'e dek elektrikli araçlarda pazar lideri olmak istiyor

BERLİN, 10 Aralık (Xinhua) Alman otomobil üreticisi önümüzdeki beş yıl içerisinde toplam 159 milyar euro (yaklaşık 180 milyar ABD doları) yatırım yapmayı planladığını ve bunu...

Abone Ol

BERLİN, 10 Aralık (Xinhua) Alman otomobil üreticisi önümüzdeki beş yıl içerisinde toplam 159 milyar euro (yaklaşık 180 milyar ABD doları) yatırım yapmayı planladığını ve bunun yüzde 56'sının elektromobilite ve dijitalizasyon gibi geleceğin alanlarına gideceğini belirtti. Bu yatırım rakamı, bir önceki yılla karşılaştırıldığında önemli bir artışa işaret ediyor.

Volkswagen, "İlave yatırım gereksinimi asıl olarak e-mobilitenin yükselişinin hızlanmasından kaynaklanıyor" diyerek bunun altında yatan faktörler arasında "şirketin kendisine ait batarya gigafabrikasının kurulması ve batarya değer zincirinin dikey entegrasyonunu" saydı. Volkswagen, 2026 yılına kadar satılan her dört araçtan birinin batarya-elektrikli tahrik sistemine sahip olacağını tahmin ediyor. Volkswagen, grup içinde haftalar süren güç mücadelesinin ardından Perşembe günü, Herbert Diess'in CEO olarak görevine devam edeceğini ve 2022 başından itibaren grubun yönetim kurulu içinde otomotiv yazılım birimi CARIAD'ın sorumluluğunu üstleneceğini açıkladı.