Spor

Vlhova, Kış Olimpiyatları'nda kalan yarışlardan çekildi

BRATİSLAVA, 14 Şubat (Xinhua) Slovakya'nın alp disiplini kayakçısı Petra Vlhova, Beijing 2022 Kış Olimpiyatları'nda Çarşamba günkü Slalom'da altın madalya kazandıktan sonra, A...

Abone Ol

BRATİSLAVA, 14 Şubat (Xinhua) Slovakya'nın alp disiplini kayakçısı Petra Vlhova, Beijing 2022 Kış Olimpiyatları'nda Çarşamba günkü Slalom'da altın madalya kazandıktan sonra, Alp Disiplini Kombine yarışına katılmayacağını ve Olimpiyatlar'dan planlanandan daha erken ayrılacağını duyurdu. FIS Dünya Kupası şampiyonu 26 yaşındaki sporcu, Kış Olimpiyatları'ndaki performansını Perşembe günü tamamlamayı planlıyordu, ancak ayak bileğindeki iltihaplı tendon ve kendini duygusal olarak tükenmiş hissetmesi nedeniyle Dünya Kupası sezonunun devamındaki yarışlara odaklanmaya karar verdi. Vlhova'nın antrenörü Mauro Pini, "Ayak bileğindeki iltihaplı tendon Olimpiyat Slalom yarışından sonra daha da kötüleşti. Önceki haftalarda hazırlıklarını etkileyen bu sorun Kasım ayında başladı ve şimdi artık planlanan son yarış için çalışmasını engelliyor" dedi.

Antrenör, "Petra tedavi görmek, galibiyetini ailesiyle paylaşmak ve ayrıca Dünya Kupası sezonunun geri kalanı için güç toplamak amacıyla Slovakya'ya dönecek" dedi. Vlhova ise zihinsel yorgunluğunu vurguladı. Vlhova, Pazar günü kararını açıkladıktan sonra, "Bu kolay bir karar değildi. (Sorun) sadece ayak bileği değil. Hayatım boyunca Olimpiyatlarda altın madalya kazanmak istedim ve kazandım ama zihinsel ve fiziksel olarak tükendim" dedi. Vlhova, "Olimpiyat Slalom yarışına her şeyimi verdim, şimdi kendimi boşlukta hissediyorum. Kombine yarışlara odaklanamazdım ve muhtemelen sakatlanma riskine girerdim. Dünya Kupası unvanımı koruma şansım hala var" diye konuştu ve ekledi: "Bunun elimden kaçmasına izin vermek utanç verici olur." Vlhova Olimpiyatlara dört disiplinde katılmayı planlıyordu, ancak sadece iki dalda başlayıp Büyük Slalom'da 14. oldu. Beijing Olimpiyat Oyunları'ndan önce, FIS Dünya Kupası'nda Slalom disiplini yarışında Küçük Küre'yi çoktan garantilemiş ve genel sıralamada ABD'den Mikaela Shiffrin'i 17 puan geride bırakmıştı.